Politicienii din UE cer României să tempereze comerțul cu pasapoarte oferite moldovenilor

Welt online scrie despre trambulina pe care Romania o ofera cetatenilor din Republica Moldova,  prin coruperea unor functionari publici, cetateni ai UE. „Politicieni de varf ai Uniunii critica acum Romania. Ei cer guvernului de la Bucuresti o schimbare de curs”, citează Hotnews.ro, cu referire la articolul publicat de portalul informational.

pasaport-roman

Ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann a mai atras atentia asupra dubioaselor afaceri cu acte false, cerand ca „Romania sa tempereze rapid comertul in crestere, cu pasapoarte UE”, in acord cu responsabilitatile sale de tara membra a Uniunii Europene.

Politicianul a mai adaugat ca “sta in sarcina Uniunii Europene sa sprijine noile state membre, cum e si Romania, in construirea unei administratii corecte si bazate pe statul de drept”.

La Autoritatea Nationala pentru Cetatenie se poate astepta pana la 15 luni, ba chiar mai mult iar taxa pe care un moldovean o plateste pentru pasaportul romanesc e de 100 de euro. “Reputatul EUobserver relateaza ca, pentru o prelucrare mai rapida, se cer pana la 1.500 de euro”, mentioneaza autorii articolului.

Se mai remarca faptul ca doar in doi ani, 2011 si 2012, Romania a acordat cca 152.000 de cetatenii romane, majoritatea cetatenilor din Republica Moldova si ca “presedintele Romaniei, Traian Basescu, a spus ca asteapta in total 700.000 pana la 800.000 de cereri de cetatenie romana”.

Interlic

 

Share
644 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *