Poliția a reținut o grupare specializată în furturi din locuinţe

O grupare criminală specializată în furturi din locuinţe a fost reţinută în flagrant delict de către angajaţii IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

загруженное (21)Membrii grupului sunt originari din raionul Anenii Noi și Bender, cu vîrstele cuprinse între 26 și 43 de ani. Anterior, toți trei au fost judecaţi de mai multe ori pentru infracţiuni similare şi atacuri tâlhăreşti.

În cadrul audierilor s-a constatat că aceştia ar fi comis cel puţin trei furturi din locuinţe în raza or. Sângera. Metoda de pătrundere în case era prin forţarea lacătelor sau prin deteriorarea geamurilor.

De obicei, pătrundeau în locuințe pe timp de zi când proprietarii nu erau acasă, iar bunurile furate le vindeau ulterior în regiunea transnistreană. Pagubele materiale evaluate de către victime se ridică la peste 20 000 de lei.

Potrivit deciziei instanţei de judecată, actualmente, bănuiţii sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru furt și ruscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 la 20 000 de lei sau închisoare pe un termen de până la 4 ani.

 

Share
496 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *