Podul peste râul Bâc din Bulboaca, dat în folosință

Podul peste râul Bâc din Bulboaca (Anenii Noi) a fost dat astăzi în exploatare. La evenimentul de inaugurare a participat şi premierul Pavel Filip, care a inspectat şantierul de construcţie din satul Speia, unde muncitorii lucrează la reabilitarea drumului Bulboaca – Delacău. Costurile sunt acoperite din fondul rutier şi ajung la 30 milioane de lei.

„În această regiune Speia-Delacău am fost în anul 2016, deci, este o porţiune de drum destul de complicată, pentru că avem aceste cariere, trec foarte multe camioane cu tonaj, de fiecare dată când se încerca repararea acestor drumuri, nu se menţinea pe foarte mult timp. Am zis, am consultat colegii din domeniu, am zis de această dată să venim cu o soluţie fundamentală”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, până la reconstrucție podul a fost deteriorat, inclusiv din motivul deplasării permanente a mașinilor de mare tonaj. Astfel, acesta a fost închis în iulie 2017, iar în toamna anului trecut au început lucrările de construcție. Podul vechi a fost demolat și construit de la zero, conform standardelor europene. Valoarea totală a lucrărilor de construcție se ridică la 18 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul de stat.

Share
669 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *