Ploi puternice în toată Moldova

În urma ploilor torenţiale de aseară, au fost înregistrate mai multe acţiuni ale pompierilor şi salvatorilor la pomparea apei din ogrăzile oamenilor, dar şi deblocarea persoanelor din mijloace de transport, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI.

Salvatorii au intervenit pe strada Ialoveni din municipiul Chișinău, unde într-un mijloc de transport au rămas blocați patru oamnei, inclusiv trei copii. Ajunși la fața locului, pompierii au reușit să scoată minorii și să-i adăpostească într-un loc sigur.

Potrivit informației operative, pe străzile Muncești, Albișoara, Sculeni și șoseaua Balcani din Chișinău s-a acumulat apă în urma precipitațiilor abundente. În urma ploilor nu au fost raportate victime.

De salvatori a fost nevoie și în orașul Comrat, unde angajații IGSU au intervenit pentru pomparea apei din trei gospodării particulare.

Potrivit IGSU, sunt pregătiți pentru intervenție peste 350 de salvatori și pompieri, cu 125 de autospeciale de intervenție. Oamenii sunt îndemnați să nu părăsească locuințele și să se adăpostească pe parcursul precipitațiilor. În caz de situații de risc persoanele pot apela pentru a cere ajutor la Serviciul 112.

Share
1.233 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *