Plecarea lui Bolboceanu ar avea legătură cu recentele tentative de cumpărare a deputaților

Liderul Partidului Democrat Marian Lupu a sugerat că deputatul Iurie Bolboceanu care a anunţat joi că iese din PDM a fost deranjat de autoorganizarea şi disciplina promovată în formaţiune în ultimul timp, notează portalul Hornews.

658x0_lupuEl a precizat în cadrul unui briefing că PDM a iniţiat o acţiune de strângere a rândurilor PDM. În acelaşi timp, Lupu a lăsat să se înţeleagă că decizia lui Bolboceanu ar avea legătură cu informaţiile din ultimul timp despre tentativele controversatului om de afaceri Veaceslav Platon de cumpărare a deputaţilor din Coaliţia Pro-Europeană pentru destabilizarea situaţiei din Republica Moldova.

”În această perioadă foarte responsabilă PDM a pornit o vastă acţiune de autoorganizare şi disciplină de partid, conturare a mesajului şi ideologiei şi transformări la nivel central şi local. Probabil că într-o asemenea ambianţă de organizare şi disciplină mult mai bună unii se simt mai confortabil, în timp ce alţii se regăsesc în stare de disconfort”, a declarat Marian Lupu.

În acelaşi timp, el a arătat că decizia lui Bolboceanu ar putea avea legătură cu tentativele de corupere a deputaţilor din coaliţia majoritară. ”Contextul este foarte clar pentru toată lumea şi nu este o luptă care atinge partidele, dar interese geostrategice ale Republicii Moldova”, a declarat Lupu.

Totodată, el a menţionat că decizia lui Bolboceanu nu este foarte importantă pentru PDM, dar este important dacă acesta va susţine în continuare programul de guvernare pentru care a votat.

Reamintim că acum trei săptămâni, doi deputați din coaliția de guvernare, Valentina Stratan (PD) și Iurie Chiorescu (PLDM) au semnalat public că în privința lor, anumite persoane au întreprins acțiuni de corupere. Parlamentarilor li s-a propus să părăsească fracțiunile și să adere la o „nouă forță politică de perspectivă”. Atunci mai mulți politicieni au afirmat că aceste tentative vin din partea lui Platon.

Share
1.005 Vizualizari

5 comments on “Plecarea lui Bolboceanu ar avea legătură cu recentele tentative de cumpărare a deputaților

 1. Cornel says:

  Platonizarea unor deputati a inceput sa speram ca slab de fire va fi doar acest tradator care a mai tradat in viata lui si AMN-ul si PSD-ul.

 2. Dorin says:

  Si eu cred la fel mai ales ca din declaratia lui Bolbocean anume asta am desprins, cum sa spui ca e o decizie de 2 ani, si o faci abia acum, in contexul in care la toamna vom avea alegeri dece sa nu mai rabzi citeva luni plus ca mai spui ca pleci cu totul din politica, nu va pare suspect?????? E evident ca aici si-au facut efectul cei 450 000 dolari a lui Platon, rusine pentru ca tradezi nu atit PD-ul cit cetatenii si cursul UE

 3. Max says:

  Aceasta denota inca odata ca e necesar un sistem electoral mixt, caci doar asa va face pe deputati mai eficienti si responsabili, caci e demonstrat deja ca o simpla optimizare interna si reorganizare din PDM a stirnit comfortul de inutilitate a lui Bolbocean.

 4. Lena says:

  pina la urma nu e o pierdere mare pentru PDM, e mai mult un pericol pentru intreaga coalitie si a cursului proEuropean odata ce acest om a fost cumparat de catre Platon el va efectua ordinile acestuia pentru a prejudicia progresului din RM cit si implimentarea reformelor ce va stopa actiunile raider a controversatului om de afaceri ce nu achita impozitele in RM, Veaceslav Platon.

 5. Max says:

  Nu este o pierdere pentru PDM, caci oricum era un deputat care nu s-a evidentiat prin nici o initiativa extraordinara, si activitatea era ineficienta. Dar ar fi o pierdere pentru intreaga coalitie de guvernare, caci acest Bolbocean ar putea prejudicia progresului de apropiere dintre RM-UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *