PLDM nu vrea sa mai voteze nici un reprezentant PL si PD in vreo functie, pana nu este votat Filat premier

strelet_moldpresPartidul Liberal Democrat a blocat joi două proiecte de hotărâri în parlament pe motiv că liderul formaţiunii, Vlad Filat nu este susţinut pentru funcţia de premier.

Parlamentul a amânat joi examinarea a două proiecte incluse pe agendă – numirea lui Aurel Băieşu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională şi a liberalului Valeriu Munteanu în funcţia de preşedinte al Comisiei juridice a legislativului. Unii deputaţi “au arătat cu degetul” la PLDM, spunând că această fracţiune a blocat cele două proiecte.

Liderul fracţiunii, Valeriu Streleţ a confirmat aceste declaraţii, sugerând că a cerut amânarea pentru că fracţiunile respective nu susţin candidatura lui Filat la funcţia de premier. “Acum urmează să evaluăm o serie de circumastanţe de ordin politic în contextul negocierii formării majorităţii care ar susţine o candidatură pentru funcţia de prim-ministru. Toate procesle sunt interlegaate în politică. Nu poţi privi ceva ca un act separat de alte situaţii. Noi nu contestăm dreptul unei fracţiuni din parlament să conducă o comisie, dar mai discutăm suplimentar”, a declarat Valeriu Streleţ, scrie hotnews.md.

El nu a exclus faptul că PLDM nu va vota nici mâine proiectul ce ţine de numirea lui Munteanu în funcţia de preşedinte al Comisiei. „Dacă nu reuşim  mâine, vom mai cere o amânare. Trebuie să examinăm în ansamblu.. Comisia juridică este funcţională. Dna Apolschi asigură preşedinţia acestei comisii în calitate de vicepreşedinte”, a declarat Streleţ.

Share
2.798 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *