Platoniană parlamentară

platon2Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a lăsat să se înţeleagă încă acum câteva zile că intenţionează să revină în viaţa politică. Astfel, aceasta practic a confirmat zvonurile apărute în presă şi în mediul politic că ar încerca să atragă reprezentanţi ai Coaliţiei Pro-Europene pentru a schimba majoritatea parlamentară.

Unimedia scrie că încă miercuri Veaceslav Platon a fost la ședința Comisiei Economie, Buget și Finanțe. Atunci controversatul om de afaceri s-a adresat către deputați ca la „foști și viitori colegi”, notează Unimedia.

Liderul fracţiunii Partidului Liberal Democrat a Valeriu Streleţ a confirmat vineri că Platon ar încerca să cumpere reprezenţi ai CPE. ”Unul dintre colegii noştri a vorbit despre aşa-numitele ”acţiuni platonice”. Informaţiile pe care le deţinem noi indică anume această origine”, a declarat Streleţ, fiind solicitat de jurnalişti să confirme dacă anume Platon stă în spatele acestor tentative.

În acelaşi timp, liderul PDM Marian Lupu a sugerat că în spatele acestor tentative ar sta şi Partidul Comuniştilor, dar şi forţe din exterior. Totodată el a arătat că această tentativă se înscrie în toate acţiunile întreprinse în ultimul an de zile de către anumite forţe politice. ”Nu pot să exclude acţiuni concertate”, a declarat Lupu.

Mai mult, Marian Lupu ADMITE că tentativele de cumpărare a deputaţilor PD şi PLDM ar putea veni din partea omului de afaceri Veaceslav Platon.

Amintim că deputatul democrat Valentina Stratan a scris pe o reţea de socializare că I s-a propus să părăsească formaţiunea, sugerându-ise că mai mulţi colegi din CPE ar fi acceptat o asemenea propunere.

politik.md

Share
1.228 Vizualizari

4 comments on “Platoniană parlamentară

 1. Liviu says:

  cred ca Lupu are perfecta dreptate ca la baza acestor actiuni sunt niste forte din exterior care finanteaza aceste provocari executate de opozitia pcrm -ista si alte persoane controversate de pe arena politica din RM

 2. Nicoleta says:

  Platon a pus la cale un plan de destabilizare a politicii din RM si intreruperea evolutiei europene a tarii noastre. Sunt sigur ca are in spate o forta externa,pentru ca un om care se gindeste la beneficiile societatii nu ar veni cu propuneri de genul dar, nu s-ar impune prin sume banesti enorme platite deputatilor. Nebunie totala!! Nu se mai tem de nimic oamenii!!!!

 3. Efim says:

  Prin incercarile lui Platon de a cumpara unii deputati din coalitie cred ca s-a atentat direct asupra securitatii Republicii Moldova. Acum cei din coalitie trebuie sa fie cu ochii in patru pentru a metine stabilitatea si cursul european al tarii.

 4. Mihai says:

  Lupu are dreptate in privinta faptului ca in aceasta situatie sint implicati si comunistii, si persoana din exteriorul tarii care vor sa dezbine atit guvernare cit si societate. In acest sens apar interese materiale,apar persoane ca Platon care incearca sa cumpere pe toti ca sa declanseze alegeri anticipate. Abolut nimeni nu agreaza astfel de actiuni si cred ca trebuie sa fie crutate in cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *