Plahotniuc surprinde

plahotniuc2Ca și toți politicienii, Plahotniuc are păcatele lui. Diferența este că ultimul renunțând la mandat, de ceva vreme demonstrează că este preocupat de partid. Cel puțin îl vrea ireproșabil. Nu încape nicio îndoială că inițiativa lui Plahotniuc privind excluderea din partid a găgăuzilor trădători de țară este demnă de toată admirația.

Probabil, ați auzit deja declarația prim-vicepreședintelui PDM. Cu riscul de a pierde electoratul din Găgăuzia, a spus că îi va da afară din partid pe cei patru deputați ai Adunării Populare de la Comrat. Motivul acestei decizii este mai mult decât argumentat – au participat la referendumuri declarate ilegale. Au făcut jocul celor care vor să ne dezmembreze țara. Și dacă justiția noastră este bolnavă, PDM a decis să-i sancționeze în măsura posibilităților, pe linie de partid. Altfel nici nu se putea. PDM ar fi ieșit cu imaginea foarte pătată după ce s-a speculat că democrații de la Comrat boicoteză interesele naționale și danseză după cum le cântă Moscova.

Sincer, eram sigur că democrații nu vor recurge la acțiuni radicale pentru că știți cum e în politică… conteză cantitatea membrilor și posibilitățile lor de convingere a electoratului. Nimeni nu se mai gândește la calitatea acestor membri. Or, în cazul dat s-a produs o excepție. Au stat strâmb și s-au gândit drept că mai bine rămân cu 100 de găgăuzi buni, decât cu 1 000 de trădători.

Cineva mi-ar putea reproșa că nu a fost decât o acțiune de PR ieftin. O fi, doar că eu sunt interest de efecte. Pentru mine este important că PDM nu s-a făcut că plouă atunci când afară ninge cu trădători de țară. Exemplul democraților este demn de urmat și pentru liberal-democrați. Din câte cunosc, pentru organizarea referendumurilor din Găgăuzia au votat atât PDM-iștii cât și PLDM-iștii din parlamentul local al autonomiei. Și unii și alții nu s-au consultat cu partidele pe care le reprezintă. Prin urmare, trebuie să plătească. Iurie Morarescu

 

Share
794 Vizualizari

One comment on “Plahotniuc surprinde

  1. Cristina says:

    Este o decizie absolut corecta care vinesa consolideze echipa PDm -ului intr-un efort ,unic ,comun p/u realizarea visului cetatenilor privind integrarea europeana si modernizarea RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *