Plahotniuc dezvăluie unde a avut loc mitingul anunțat de comuniști pentru 7 noiembrie

plahotniuc-3_decupComuniştii au suferit o nouă înfângere prin faptul că nu au reşit să organizeze ”marele miting” din 7 noiembrie despre care s-a tot vorbit în ultimul timp, acest fapt demonstrând încă o dată că cetăţenii Republicii Moldova vor integrarea ţării în UE, scrie joi prim-vicepreşedintele Partidului Democrat pe blogul său.

Acesta îi cheamă pe comunişti să participe împreună cu membrii Coaliţiei Pro-Europene la o acţiune comună, după summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius pentru a saluta o reuşită importantă a Republicii Moldova

Plahotniuc scrie pe un ton sarcastic că în zadar a aşteptat mitingul comuniştilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe când aceştia de fapt s-au ascuns în sediul partidului. “Mitingul are loc, dar nu în PMAN, ci în sediul PCRM, Voronin tocmai discută nervos cu organizatorii revoluţiei de catifea. Mai scurt, Voronin făcea un “miting de mare amploare” în sediul partidului, cu cei câţiva aiuriţi cu pretenţii de strategi şi ideologi ai partidului, despre “succesul” revoluţiei de catifea. Iată ce a rămas din marele miting al comuniştilor din 7 noiembrie, anunţat atât de ameninţător şi ultimativ de aceştia”, a scris Plahotniuc pe blogul său.

De fapt, comuniştii s-a speriat de mulţimea de oameni care a fost duminică în PMAN, demonstrându-şi adeziunea pentru vectorul european, consideră Plahotniuc. ”7 noiembrie! Un nou succes al oamenilor care cred în viitorul european al Moldovei, al căror mesaj din 3 noiembrie, din PMAN, i-a băgat pe comuniştii înapoi în sediul PCRM, în mitinguri isterice de partid. Azi s-a consumat un nou act din eşecul răsunător al aşa-zisei revoluţii de catifea a comuniştilor”.

În acelaşi timp, el mai scrie că de fapt mitingul comuniştilor a reprezentat doar declaraţia prezentată astăzi prin care îi dau un ultimatum actualei guvernări. ”Între timp, iată că a venit şi confirmarea “mitingului de amploare” care a avut loc în sediul PCRM, comuniştii tocmai au anunţat că ne dau un ultimatum, să organizăm un referendum pentru aderarea la Uniunea Vamală, să demisioneze Guvernul şi alte idei vechi, care de fapt ascund eşecul revoluţiei lor de catifea, dar şi o justificare penibilă a motivului pentru care PCRM nu a reuşit să organizeze pe 7 noiembrie mitingul anunţat. Comuniştii ne ameninţă acum că dacă nu facem referendumul până la sfârşitul acestei luni, vor declanşa acţiuni de protest… şi din nou de “mare amploare”, ca cea de azi!

Amploarea despre care vorbesc ei trebuie raportată la numărul participanţilor din 3 noiembrie, deci acţiunea comuniştilor trebuie să adune minim 150 de mii de oamenii ca să aibă cât de cât sens. Ultimatumurile şi ameninţările lor sunt de râsul lumii şi trădează disperarea şi panica tot mai mare în care se află comuniştii. Iar faptul că ameninţă ţara cu acţiuni de “amploare” exact înaintea Summit-ului de la Vilnius, arată câtă amploare are, de fapt, frica lor. Mai mult, faptul că au făcut acest anunţ odată cu cel al regimului din Transnistria, care tot ameninţă cu acţiuni de protest până la Vilnius, trădează şi altceva, despre care vom vorbi mai târziu”, mai scrie Vlad Plahotniuc.

În acelaşi timp, el le face o propunere comuniştilor, să participe împreună cu Coaliţia Pro Europeană la organizarea unui miting după Summit-ul de la Vilnius, pentru a saluta împreună o reuşită importantă a ţării noastre. ”Ar fi un moment foarte bun să dăm dovadă de unitate naţională”, consideră prim-vicepreşedintele PDM.

Sursa: Timpul.md

Share
822 Vizualizari

One comment on “Plahotniuc dezvăluie unde a avut loc mitingul anunțat de comuniști pentru 7 noiembrie

  1. Dan Toderascu says:

    Bun articolul lui Plahotniuc de pe blogul sau. In mare parte, dinsul are dreptate. Comunistii nu sunt in stare de nimic, vorbesc si ei tot felul de prostii ca sa mai fie auziti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *