Pilotul este suspecat în cazul avionului malaezian dispărut

Zaharie Ahmad Shah, pilotul aeronavei care a dispărut în urmă cu o săptămână, este considerat unul dintre principalii suspecţi în deturnarea aeronavei, după ce poliţia a descoperit că familia lui şi-a schimbat reşedinţa cu o zi înainte de incident, anunță Gîndul.

avionPilotul avionului care aparţinea companiei Malaysian Airlines şi dispărut de pe ecranele radarelor în urmă cu opt zile este considerat unul dintre principalii suspecţi care af fi deturnat aeronava de tip 777.

Asta după ce, în urma unei percheziţii s-a constat că soţia pilotului Zaharie Ahmad Shah şi-a schimbat reşedinţa cu o zi înainte ca avionul să dispară, notează cotidianul britanic The Mirror.

Dezvăluirea vine după ce autorităţile malaeziene au anunţat sâmbătă, 15 martie, că dezactivarea sistemelor de comunicaţie şi schimbarea traiectoriei către Oceanul Indian, acesta continuând să zboare timp de aproape şapte ore.

Malaysia a anunţat duminică faptul că 25 de ţări sunt implicate, de-acum, în căutarea într-o zonă vastă, extinsă pe uscat şi pe mare, a avionului de tip Boeing 777.

Un avion Boeing 777-200 al Malaysia Airlines, care efectua o cursă pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, a dispărut în data de 8 martie de pe radare, deasupra Mării Chinei, în spaţiul aerian al Beijingului. La bord se aflau 239 de persoane. Până în prezent nu a fost găsită nicio dovadă a prăbuşirii avionului alta decât două pete uriaşe de combustibil reperate în mare.

Share
612 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *