Piețele din capitală vor fi supuse controalelor înainte de sărbători

Inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor vor efectua pe parcursul unei luni o serie de controale la pieţele din Chişinău. Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, verificările vor avea în vizor calitatea produselor comercializate în perioada sărbătorilor de iarnă.
big-pietele-din-chisinau-in-vizorul-agentiei-pentru-protectia-consumatorilor
Această decizie a fost luată drept urmare a multiplelor sesizări parvenite de la consumatori, dar și a informației prezentate de inspectori în cadrul acțiunilor de monitorizare efectuate.

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor susține că a primit mai multe sesizări de la cetățeni precum că nu s-ar respecta condițiile de păstrare a produselor alimentare în piețele din Chișinău. Potrivit lor, se modifică data de valabilitate a produselor.

Totodată, în urma acțiunilor de monitorizare efectuate de inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor s-au depistat mai multe cazuri de contrafacere a produselor, lipsa declarațiilor de conformitate, lipsa indicatoarelor de preț, utilizarea cântarelor în lipsa buletinelor de verificare metrologică.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor face apel la responsabilitatea și atitudinea mai precaută a consumatorilor atunci când aleg produse ce urmează să ajungă pe masa de sărbătoare sau să fie dăruite celor dragi.

TRM

 

Share
561 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *