Peste 34 de mii de apartamente din Chişinău au datorii la căldură

Peste 34 de mii de apartamente din Chişinău mai înregistrează datorii pentru energia termică livrată în sezonul trecut de încălzire. SA „Termocom” reaminteşte rău-platnicilor despre necesitatea achitării datoriilor şi solicită insistent onorarea în termen restrâns a plăţilor restante. 83% dintre aceste apartamente înregistrează datorii între 1000 şi 5000 lei. Datorii ce depăşesc 7000 lei au acumulat aproape 10 mii de apartamente.

23891

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Termocom”, proprietarii de apartamente cu datorii, care nu au încheiat grafice de achitare eşalonată sau care nu respectă angajamentele de plată asumate, vor fi acţionaţi în instanţele de judecată de către gestionarii fondului locativ, cu susţinerea juriştilor SA „Termocom”.

În perioada 9-14 decembrie, au fost pregătite 169 de acţiuni în judecată şi au fost pronunţate 138 de hotărâri, în sumă de peste 1 milion de lei. Pe rol se aflau alte 306 acţiuni, în sumă de aproape 4 milioane de lei.

SA „Termocom” reiterează că facturile pentru energia termică pot fi achitate la filialele bancare şi oficiile poştale, precum şi în Centrul Comercial al SA „Termocom” de pe str. T. Vladimirescu, 6, inclusiv facturile cu termen expirat.

IPN

Share
514 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *