Peste 300 de politiști vor fi la serviciu de sărbători

Peste 3.000 de polițiști vor fi mobilizați în întreaga țară pentru a menține securitatea și ordinea publică, astfel încât sărbătorile de iarnă să se desfășoare fără incidente. Totodată, peste 80 de grupe de documentare vor fi gata să intervină zilnic, în orice situație de urgență.

pol Șeful Direcției generale securitate publică a IGP, Mihail Ciubaciuc, a menționat că serviciile operative ale Inspectoratului General de Poliție și-au intensificat controalele în magazine, piețe, pentru a nu admite comercializarea ilegală a produselor alimentare, băuturilor alcoolice și articolelor pirotehnice.

De asemenea, cetățenii care intenționează să plece în vacanță sunt îndemnați să își asigure locuințele cu sisteme de închidere pentru a nu cădea pradă infractorilor. Cei care vor rămâne în țară trebuie se anunțe poliția, dacă vor vedea persoane dubioase în stradă sau în scara blocului. O atenție deosebită va fi acordată prevenirii tăierii sau comercializării ilegale de brazi.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să se ferească de locurile neiluminate, să evite violențele pe stradă. Poliția recomandă șoferilor să nu lase automobilele fără supraveghere și să nu lase obiecte de preț în mașini. Consumul de alcool în locurile publice e interzis prin lege, iar persoanele aflate în stare de ebrietate vor fi monitorizate. Posesorii de arme sunt îndemnați să nu poarte arme în ospeție, în locuri publice sau fiind în stare de ebrietate.

Oamenii legii recomandă părinților să nu lase copiii fără supraveghere și să nu permită copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute, indiferent de motivele invocate.

În același timp, șeful Inspectoratului național de patrulare a IGP, Marin Maxian, recomandă cetățenilor să apeleze în caz de urgență la numerele 112 sau 902.

Potrivit lui, o atenție deosebită va fi acordată și fluidizării traficului pe drumurile naționale, în contextul în care se înregistrează în această perioadă un flux mare al pasagerilor care vin în țară. În acest sens, a fost dublat numărul echipelor de patrulare pe traseele naționale și în centrele raionale, unde vor avea loc diverse evenimente culturale.

Șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de un comportament adecvat în trafic, să nu depășească limita de viteză, să evite situațiile de conflict, să nu încerce de sine stătător să le rezolve și să sesizeze poliția pentru a interveni corespunzător.

Datele arată că, în perioada 31 decembrie -15 ianuarie 2015, au fost înregistrate 23 718 de contravenții, dintre care 4707 pentru depășirea limitei de viteză, care duc la deraieri pe traseu, ciocniri în obstacole, soldate, în multe cazuri, cu jertfe omenești.

Sursa: Realitatea.md

Share
1.918 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *