Peste 30 de autogări vor fi complet modernizate în cadrul unui parteneriat public-privat

Peste 30 de autogări vor fi complet modernizate în următorii trei ani în cadrul unui parteneriat public-privat.

Vor fi reabilitate clădirile administrative, platformele și parcările aferente autogărilor, grupurile sanitare, sistemele de canalizare și aprovizionare cu apă, rețelele de iluminare. De asemenea, vor fi construite rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și vor fi modernizeze sistemele de informare și management.

Agenția Proprietății Publice informează într-un comunicat de presă, citat de Radio Chișinău, că drepturile de operare a serviciilor prestate de întreprinderea de stat Gările și Stațiile Auto au fost transmise către investitorul privat pentru 25 de ani. Concursul a fost câștigat de către asocierea operatorilor economici F.P.C. „ExFactor-Grup” S.R.L., „Gările Auto Moderne” S.R.L. și persoana fizică Lluka Muco. Investitorul se obligă să plătească în acest timp în bugetul de stat peste cinci milioane de lei anual. Iar după expirarea contractului de parteneriat va transmite în proprietatea statului toate bunurile, inclusiv cele reconstruite.

Directorul APP, Vladimir Baldovici, menționează că infrastructura autogărilor a fost construită cu peste 50 de ani în urmă și nu mai poate face față fluxului de unități de transport și pasageri și generează costuri mari pentru întreținere. O mare parte din peroanele gărilor auto sunt distruse, iar statul nu dispune de surse financiare pentru modernizarea lor.

APP dă asigurări că parteneriatul public-privat nu va genera majorarea tarifelor pentru călătorie în următorii ani.

Share
448 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *