Peste 29 mii de numere telefonice portate în a doua jumătate a anului 2013

4400 de numere de telefonie mobilă şi 540 de numere de telefonie fixă sunt portate lunar, după lansarea serviciului de portabilitate a numerelor de la 1 iulie şi 1 august 2013 respectiv.

7151_big În prima jumătate de an, au fost portate în total 29 159 de numere, dintre care 26 450 numere de telefonie mobilă şi 2 709 – de telefonie fixă, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

În opinia directorului ANRCETI, Grigore Varaniţa, evoluţia noului serviciu în acest interval scurt de timp demonstrează că portabilitatea funcţionează în Republica Moldova şi că utilizatorii de telefonie cunosc deja multe despre avantajele acestui serviciu. Esenţialul este că în urma implementării portabilităţii numerelor a crescut libertatea de alegere a utilizatorilor de servicii şi puterea lor de negociere cu furnizorii, factor care îi face pe ultimii să depună eforturi suplimentare pentru aşi păstra abonaţii şi a atrage noi utilizatori prin oferte mai atractive, cu tarife mai avantajoase, a accentuat Grigore Varaniţa.

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor finali de telefonie, care permite acestora să-şi păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul. Cu începere de la 1 iulie şi 1 august 2013, orice utilizator de telefonie mobilă şi, respectiv, de telefonie fixă din ţara noastră poate beneficia de serviciul de portare a numerelor în maximum 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii respective la furnizorul pe care l-a ales.

Prime

Share
1.691 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *