Peste 28 de mii de persoane au redirecționat 2% din impozitul pe venit pentru anul trecut

Peste 28 de mii de persoane fizice au ales să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit pentru anul trecut către o asociaţie obştească sau un cult religios. Suma redirecţionată validată depăşeşte 5,6 milioane de lei şi este îndreptată către 393 de beneficiari, scrie IPN.

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) menționează că aproape trei mii de desemnări nu au fost validate. Majoritatea – din cauza că persoana fizică contribuabilă care a efectuat desemnarea procentuală nu a achitat impozitul pe venitul declarat din care s-a efectuat desemnarea. Alte desemnări nu au fost validate deoarece beneficiarul indicat în declarația contribuabilului nu a fost identificat în Sistemul Informațional al SFS și în Registrul beneficiarilor, aprobat de către Ministerul Justiției.

Sumele desemnate validate au fost transferate de Ministerul Finanţelor către beneficiari pe data de 18 septembrie.

În septembrie, 163 de organizații necomerciale au depus cereri pentru înregistrare pe lista beneficiarilor desemnării procentuale. După verificarea cererilor, până la finele lunii octombrie, lista beneficiarilor 2% pentru anul viitor va fi publicată pe pagina web a Ministerului Justiției. Până la actualizare, pe listă figurau 594 de organizații obștești și culte religioase.

Share
653 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *