Peste 21 mii de moldoveni își caută de lucru acasă

Serviciul Federal de Migraţiune de la Moscova a anunţat recent că circa 21,5 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova au primit interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, iar alţi 288 mii au fost incluşi în grupul de risc, anunță un comunicat de presă al Ministerului Muncii Protecției Sociale si Familiei.

caut_job_94651900Potrivit ministrului Buliga, moldovenii care au fost expulzați din Rusia, vor fi ajutați să-și găsească un loc de muncă acasă. În cadrul unei întruniri cu șefii agențiilor teritoriale de ocupare a forței de muncă, aceasta a solicitat tuturor agențiilor să ia legătura, în perioada următoare, cu agenții economici – din construcții, comerț – pentru a identifica absolut toate ofertele de posturi vacante și de a direcționa cetățenii întorși spre ofertele din țară.

Amintim că Federația Rusă a introdus modificări în legislația cu privire la migrație ce presupun un șir de restricții și reglementări pentru emigranții care doresc să muncească pe teritoriul acestui stat. Consecințele acestor modificări se resimt inclusiv asupra cetățenilor Republicii Moldova.

Conform informației la zi, în Rusia actualmente sunt angajați cu contract oficial de muncă 50 de mii de moldoveni, alți 49 de mii activează în bază de patente.

Share
478 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *