Peste 1200 de moldoveni din Italia au participat la o acțiune caritabilă susținută de PDM

Președintele PDM, Marian Lupu, s-a întâlnit duminică, 15 decembrie, cu reprezentanții diasporei moldovenilor din Italia, cărora le-a vorbit despre obiectivele PDM în raport cu cetățenii moldoveni din diaspora.photo

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, întâlnirea președintelui PDM cu diaspora moldovenilor din Italia a avut loc în cadrul unui concert caritabil organizat de către Asociația Națională a Imigranților Moldoveni în Italia, cu sprijinul Partidului Democrat din Moldova și al Ambasadei Republicii Moldova la Roma.

În urma concertului, s-a strâns o sumă de bani care va fi donată gimnaziului-internat din s. Cărpineni, raionul Hîncești. Președintele PDM a salutat acțiunea și a promis că va cere sprijinul colegilor din PDM pentru a dubla suma adunată de diasporă.

“Suntem alături de voi, suntem alături de fiecare cetățean al Republicii Moldova, din țară sau de peste hotare. Obiectivul nostru în acest sens e unul: cetățenii Republicii Moldova să poată reveni acasă, alături de familii, alături de oamenii și locurile dragi. Vom munci în continuare pentru a aduce Republica Moldova în familia comunității europene, dar în primul rând, pentru a aduce standardele europene la noi acasă. Ne dorim o Națiune Civică Moldovenească consolidată, ne dorim bunăstarea cetățenilor și creșterea economică a țării noastre. Reformele inițiate de noi, de actuala guvernare, sunt orientate anume în această direcție și spre acest obiectiv”, a spus Marian Lupu.

Președintele PDM, Marian Lupu, se află, zilele acestea, într-o vizită de lucru la Roma, unde va avea întâlniri cu reprezentanții diasporei moldovenilor din Italia, demnitari și politicieni italieni.

Share
561 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *