Peste 100 de mii de persoane au spus DA parcursului european al R. Moldova

europa-mitingCele peste 100 de mii de persoane care au participat duminică la Adunarea „Pentru Moldova! Pro Europa!” au votat în unanimitate declaraţia prin care şi-au exprimat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova.

”Declarăm că opţiunea europeană este singura corectă pentru viitorul ţării noastre, interesul național major și unica şansă pentru a asigura drepturile, libertatea şi prosperitatea tuturor cetăţenilor”, potrivit Declaraţiei.

Aceasta aminteşte că Republica Moldova a făcut alegerea pro-europeană încă de la constituirea sa ca stat independent şi a urmat-o consecvent pe parcursul evoluţiei sale. Iar votanţii acesteia şi-au asumat obligaţiunea să susţină acest parcurs. ”Ne angajăm, ca membri ai societăţii moldoveneşti, fiecare în activitatea sa şi în comunitatea din care face parte, să facem tot ce ne stă în puteri pentru a atinge obiectivele de modernizare şi dezvoltare a Republicii Moldova pe calea integrării europene”.

Cei peste 100 de mii de participanţi au salutat reformele pro-europene ale actualei guvernări, pe care au încurajat-o să reziste tuturor presiunilor politice. ”Salutăm politicile statului orientate spre asigurarea unei justiţii echitabile şi accesibile, a supremaţiei legii şi a egalităţii tuturor în faţa ei, a combaterii fenomenelor negative care blochează dezvoltarea ţării, a modernizării serviciilor publice pentru cetăţeni şi a asistenţei de stat pentru oamenii socialmente vulnerabili. Ceremeradicarea definitivă a flagelului corupției şi finalizarea reformelor cu rezultateconcrete, care să aducă beneficii clare cetăţenilor și să asigure progresul întregii societăți. Încurajăm Guvernul să reziste tuturor presiunilor politice interne și externe, săvalorifice oportunităţile de a diversifica pieţele de export pentru produsele moldoveneşti şi să asigure securitatea energetică şi alimentară a ţării”, se spune în declaraţii.

De asemenea, participanţi au salutat şi sprijinul Uniunii Europene acordat ţării noastre. ”Apreciem cu recunoştinţă sprijinul acordat Republicii Moldova de către partenerii noştri externi, în această perioadă. Solicităm Parlamentului și Guvernului să onoreze pe deplin încrederea partenerilor noștri şi angajamentele asumate de-a lungul anilor de Republica Moldova de a ne ralia la valorile și standardele europene”.

Adunarea „Pentru Moldova! Pro Europa!” a fost organizată de Cooaliţia Pro-Europeană iar Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost arhiplină, unii participanţi comparând manifestaţia de astăzi cu marile adunări naţionale din anii 90, când Republica Moldova şi-a proclamat independența.

Share
810 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *