Pentru prima dată în istoria țării indemnizația la naștere a fost majorată cu 500 de lei

Pentru a încuraja natalitatea, dar și pentru a motiva tinerele mame să continue concediul post natal, s-a a mărit îndemnizația la naștere cu 500 lei, a declarat Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

5FCD8916-1628-46A0-AD4E-23C9D03325AB_mw800“În anul 2014, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, indemnizația la naștere a fost majorată cu 500 de lei. Dacă în anii precedenți majorarea era de 100, 300 de lei, anul acesta a suma a fost practic dublată”, a mai menționat ministrul.

Potrivit proiectului de lege, începând cu luna ianuarie 2014, suma va fi de 3100 de lei pentru primul copil și 3400 la a doua naștere.

Autoritățile și-au asumat obligația să plătească indemnizația la naștere atât pentru mamele care muncesc, cât și pentru mamele care nu au un loc de muncă, a mai menționat ministrul.

„Avem aceeași abordare față de toți copiii, indiferent în ce familie s-au născut”, a declarat în acest context Valentina Buliga.

Totodată, statul a oferit, în acest an, o majorare cu 100 lei pentru indemnizația de îngrijire a copilului, până la vârsta de un an și jumătate.  Iar mamele care se confruntă  cu o situație financiară  dificilă, vor beneficia de ajutor social.

Share
2.060 Vizualizari

6 comments on “Pentru prima dată în istoria țării indemnizația la naștere a fost majorată cu 500 de lei

 1. Aurelia Profir says:

  Apreciez initiativa Valentinei Buliga pentru o astfel de majorare acordata indemnizatiilor mamicilor , nu trebuie sa neglijam cu faptul ca viitorul Republicii Moldova este in copiii nostri sanatosi , deaceea de la bun inceput trebuie sa le acordam posibilitate de o hrana si sanatate corecta .

 2. Violeta Sandulache says:

  Tot respectul pentru aceasta doamna si atitudinea dumneaei pentru viitorul copiiilor nostri caci , mie personal mi-au acordat un ajutor aceste indemnizatii iar actualmente pentru cel de-al doilea copil voi simti o mai mare grija din partea statului pentru o majorare cu 500 de lei .

 3. Olya Popovici says:

  Dna Buliga, e o femeie cu suflet mare, si un politician cu grija fata de popor. Asteptam in continuare de la ea vesti la fel de buna ca cea de ieri. Mai ales eu ca viitoare mamica, va da-ti seama ce reatia mi-a provocat noutatea 🙂

 4. Aurel says:

  Inca o veste buna din partea ministrului Buliga, iata asa se lucreaza, ca rezultatele sa fie simtite de oameni, da e mica suma, dar e un pas inainte, mai cu seama ca e prima data cind se fac asemenea majorari.

 5. Cristina says:

  Respect pentru doamna Buliga si Moldova are cu ce se mindri, avem o ministra care contribui la prosperarea tarii, in cazul dat tara noastra se confrunta cu criza demografiei si cred ca macar citusi de putin familiile vor fi motivate ca sa aduca pe lume noi generatii

 6. Dima says:

  Buliga inca odata demonstreaza ca este o Doamna care e aproape de cetatean si de acei care au nevoie de stat! Sentimentul ei de a fi mama se reflecta in aceste majorari pentru care opteaza, chiar in pofida bugetului limitat al RM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *