Pentru a evita interpretările, contractul de concesionare a Aeroportului Chisinau va fi făcut public de Guvern

aeroportContractul de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău va fi făcut public potrivit unei hotărâri aprobate vineri de Guvern.

Potrivit membrilor executivului, această decizie a fost luată pentru a înlătura toate speculaţiile în legătură cu acest subiect.

Ministrul economiei Valeriu Lazăr a precizat că executivul intenţiona să facă acest lucru mai demult, dar că nu era posibil din cauza unor clauze care interziceau acest lucru. Vineri, compania concesionară a dat acordul ca textul acordului să fie publicat.

Premierul Iurie Leancă a precizat că publicarea contractului are drept scop înlăturarea îndoielilor în privinţa beneficiilor pe care le va avea Republica Moldova în urma concesionării Aeroportului

”Să luăm o decizie ca să dăm publicităţii textul contractului, astfel încât nimeni, nici experţii indepoendenţi, nici opoziţia să nu mai aibă temei pentru a specula diverse aspecte ale acestui contract. Cea mai bună soluţie şi răspuns la tot felul de speculaţii este transparenţa. Prin publicarea prevederilor acestui contract noi am da cea mai bună reacţie”, a declarat Leancă.

Amintim că guvernul a decis recent concesionarea Aeroportului Chişinău pe o perioadă de 49 de ani, unei companii care s-a obligat să investească în Aeroport aproape 250 de milioane de euro. Joi, parlamentul a decis, în urma unor audieri, că această decizie, precum şi cea legată de Banca de Economii au fost legale.

Share
1.237 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *