Pentru ACUM un dialog cu socialiștii va fi fatal, opinii

Pentru blocul ACUM un dialog cu Partidul Socialiștilor va fi fatal. Dar soarta acestui dialog va depinde de acea luptă internă din interiorul formațiunii. De această părere este comentatorul politică Corneliu Ciurea. În opinia lui, dacă se va decide să nu se colaboreze cu PSRM, atunci blocul ACUM va rămâne pe scena politică, dar dacă se va merge la o colaborare cu socialiștii, atunci va dispărea în scurt timp. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Fabrika” de la postul Publika TV, transmite IPN.

Comentatorul politic spune că blocul ACUM este tentat să intre în discuții cu Partidul Socialiștilor și să se adâncească în negocieri. Potrivit lui, în interiorul blocului se dă o luptă crâncenă între o majoritate de politicieni care sunt pentru discuții cu socialiștii și o minoritate care este împotrivă. Din această cauză, ceea ce spune astăzi blocul ACUM nu poate fi înțeles univoc. „Este o invitație pentru dialog cu socialiștii, dar greu de acceptat de către PSRM”, menționează Corneliu Ciurea.

Comentatorul Anatol Țăranu este de părere că dacă socialiștii vor participa într-o majoritate parlamentară vor promova o politică clară de reorientare a Republicii Moldova în spațiul estic, care, prin definiție, este un spațiu în care domină oligarhia. „Deci, ei ne duc acolo, în acest spațiu. Atunci ce rămâne din principialitatea, „virginitatea politică”?”, se întreabă Anatol Țăranu.

De asemenea, Anatol Țăranu spune că socialiștii se vor întoarce de la Moscova, unde este plecată întreaga fracțiune din Parlament, cu instrucțiuni foarte clare. „Dacă ei nu vor intra în niciun contact cu PDM, înseamnă că aceasta nu este decizia socialiștilor, asta este decizia Moscovei. Înseamnă că PDM, în frunte cu Plahotniuc, sunt scoși totalmente din cărți de către Moscova. Și tot Moscova bagă în joc blocul ACUM, dar, practic, îl nimicește”, menționează comentatorul.

Share
417 Vizualizari

2 comments on “Pentru ACUM un dialog cu socialiștii va fi fatal, opinii

  1. Mister says:

    fatal este ca Maia cu Nastase dau Moldova in ghaiara lui Puiotn , pentru fotolii

  2. Mister says:

    debilizm si fix ce vrea PSRM-ul vrea si ACUM, functii bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *