Pensiunile turistice din Moldova au pregătit oferta de Revelion pentru turiştii străini

Turiştii străini care vor alege să petreacă sărbătorile de iarnă în Republica Moldova vor avea posibilitatea să primească colindători, să meargă în vizită şi să pregătească bucate tradiţionale moldoveneşti. Turiştii vor avea posibilitatea să se ducă şi la săniuş. Acesta sunt doar câteva din ofertele pensiunilor turistice din Moldova pentru Revelion şi Crăciun.23482

Solicitată de IPN, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din Moldova, Svetlana Lazăr, a menţionat că pentru noaptea de Revelion la o pensiune turistică din Orheiul Vechi turiştii vor trebui să scoată din buzunar între 45-50 de euro. Preţul include cazarea şi trei mese, dar poate să varieze în funcţie de preferinţele gastronomice ale oaspeţilor. La polul opus se află pensiunile turistice din Glodeni, Cahul, care pentru aceleaşi servicii vor cere între 30-35 de euro pentru o noapte.

Cei mai mulţi turişti sunt din România şi vin în Moldova în perioada 23-24 decembrie, în ajunul Crăciunului sărbătorit după calendar nou, şi se stabilesc pentru cel mult două săptămâni. Svetlana Lazăr a specificat că majoritatea turiştilor aleg pensiunile turistice de la sat pentru că este linişte şi pot să înveţe cum se prepară bucatele tradiţionale din alimente crescute în gospodăriile ţărăneşti. Anual în perioada sărbătorilor de iarnă în pensiunile turistice din Moldova se odihnesc în jur de 100 de turişti.

IPN

Share
1.916 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *