Petrenco se dă de gol: PCRM este organizatorul ilegalităţilor din Gagauzia

Ieri, invitații emisiunii “În prpfunzime cu Lorena Bogza” deputatul PLR, Valeriu Saharneanu, deputatul PCRM, Grigore Petrenco și deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc au dezbătut problema referendumului inițiat de liderii separatiști de la Comrat.

779881 Și V. Saharneanu și Vadim Pistrinciuc au demonstrat cu argumente pertinente caracterul ilegal al acestui referendum, în spatele căruia, potrivit lui Saharneanu, stă “o politică pro-rusă, bine stabilită în regiune”.

În intervenția sa telefonică, președintele Curții Constituționale Alexandru Tănase a precizat ca ințiativa găguzilor nu se încadrează în limitele legii deoarece o regiune autonoma nu se poate implica în probleme ce țin de politica externa a statului.

În replică, logoreicul activist comunist a declarat cu aplomb bolșevic și într-un dispreț total față de lege că, indiferent ce vor întreprinde autoritățile centrale ale statului, referendumul va avea, totuși, loc.

Luându-l gura pe dinainte, Petrenko a spus ceea ce ascund cu grijă comuniștii: chiar dacă referendumul e anticonstituțional și nu are valoare juridică, noi îl vom organiza totuși, pentru că – fiți atenți! – „noi avem nevoie de rezultatele lui…”. Pentru ce au nevoie? E clar pentru ce: pentru propagandă de partid și electorală! Ca să poată trâmbița și aici, dar și în exterior că „găguzii au decis în cadrul unui referendum că nu vor în UE, ci în Uniunea vamală…

Tot pentru propagandă au avut nevoie ieri comuniștii să discute în parlament despre situația presei din R. Moldova. Slavă Domnului că de data aceasta deputații din majoritatea parlamentară n-au înghițit nada.

Timpul.md

Share
933 Vizualizari

6 comments on “Petrenco se dă de gol: PCRM este organizatorul ilegalităţilor din Gagauzia

 1. Sorin says:

  Poftim si confirmarea ca comunistii se folosesc de oamenii de acolo, ca ei pe urma sa poata manipula, specula si face propaganda politica, asa le pasa lor de cetateni, cum sau folosit 8 ani cit au guvernat asa fac si acum……

 2. Aurel says:

  Ceea ce trebuia de demonstrat, ei stiu ca nu va fi legal, dar oricum el va avea loc, pentru ca Tkaciuk si gasca de boxeri sa poata specula si manipula cetatenii, o rusine de politicieni.
  Imi amintesc ca parca mai ieri Voronin ii numea idioti pe locuitorii din Gagauzia, da azi lor le pasa??????
  E la fel de nostim ca si cu apararea presei……

 3. Sandu says:

  Perla zilei , Petrenko confirma ca Referendumul este unul neconstitutional dar totusi continua aceasta cale pentru a promova ilegalitatile in Republica Moldova , dar cert este faptul ca legile sunt pentru toti si necesita respectate ,cu speranta ca planificata vizita al Presedintelui Parlamentului , Igor Corman vor stabiliza si vor ajunge la cugetul Gagauziei de-a actiona in conformitate cu legea .

 4. Vadim says:

  Petrenco spune lucrurilor pe nume,pentru ca era clar ca cei din PCRM organizeaza prostia de referendum in Gagauzia. Unde le este mintea acestor nemernici care nu mai stiu cum sa se remarce?! Si totul fac pentru a destabiliza situatia politica din tara noastra,care in aduce roadele mult dorite de cetateni!

 5. Aurelia says:

  Nu mai e necesitate de o alta dovada , caci propriile declaratii ale comunistilor demonstreaza ca aceastea nu sunt cointeresati de un viitor prosper pentru Republica Moldova si cetatenii acestora ci manipuleaza cu opinia publica si incearca sa dezvolte un haos in Republica Moldova prin metode inclusiv de ei confirmate ca fiind unele ilegale .

 6. Mihaela says:

  Dupa parerea mea,comunistii tin o directie agresiva,total gresita si nedorita de catre lume. Imi pare rau ca acestia merg impotriva statalitatii,impotriva unei bune organizari si isi urmaresc cu mult intensitate propriile interese,care nicidecum nu coincid cu interesul social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *