Pe cine a ales să sune Obama la final de mandat

Joi, cu o zi înainte de ceremonia de învestire a lui Donald Trump, președintele american Barack Obama a sunat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, mulțumindu-i pentru cei opt ani “de prietenie și de parteneriat”, transmite Agerpres.

obama.m7vlfpiuz5“Președintele a subliniat că era natural ca ultimul său telefon dat unui lider străin să îi fie rezervat cancelarului Angela Merkel”, a menționat Casa Albă.

Conform sursei citate, Barack Obama i-a mulțumit cancelarului german pentru “leadership-ul său puternic, curajos și stabil”.

Cei doi lideri au subliniat că “o cooperare strânsă între Washington și Berlin, precum și între SUA și Europa este crucială pentru a asigura vigoarea legăturilor transatlantice”.

Convorbirea a avut loc în contextul în care, recent, Donald Trump a catalogat drept “catastrofală” politica de primire a imigranților a cancelarului german și a spus că Marea Britanie a fost îndreptățită să părăsească Uniunea Europeană care, în opinia sa, este dominată de Germania.

Secretarul de stat american în exercițiu, John Kerry, a denunțat imediat “afirmațiile deplasate” ale lui Trump, spunând că nu este corect ca cineva “să se amestece în afacerile altor state într-un mod așa de direct”.

Share
1.344 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *