PE a votat pentru liberalizarea regimul de vize pentru moldoveni

Parlamentul European a abolit astăzi, 27 februarie, regimul de vize pentru cetăţenii Moldovei. Astfel, moldovenii deţinători ai paşapoartelor biometrice, vor putea călători liber în spaţiul Schengen, cel mai propabil, din luna iulie, citeaza publika.md.

big-comisia-europeana-propune-abolirea-regimului-de-vize-pentru-moldovaProiectul a fost avizat de Comisia pentru Libertăţi Civile şi Justiţie a Parlamentului European, pe 12 februarie.

Decizia finală privind regimul liberalizat de vize va fi luată de Consiliul Uniunii Europene, în luna aprilie. Ulterior, aceasta va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Iar la 20 de zile după publicare, decizia de ridicare a vizelor va intra în vigoare.

Moldovenii care deţin paşapoarte biometrice vor putea să călătorească liber în spaţiul Schengen, timp de 90 de zile, într-o perioadă de şase luni. Cu toate acestea, măsura nu prevede dreptul moldovenilor de a munci în ţările UE.

Comisia Europeană a propus abolirea vizelor pentru cetăţenii moldoveni pe 27 noiembrie 2013. Iniţiativa se bazează pe rezultatele celui de-al cincilea Raport de Progres al Comisiei, care a confirmat că ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile în vederea liberalizării regimului de vize.

Share
583 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *