PDM urmează să anunțe o nouă remaniere guvernamentală

Partidul Democrat urmează să anunțe marți, 18 septembrie, o nouă remaniere guvernamentală, la mai puțin de un an de la precedenta schimbare a componenței Executivului, notează Radio Chișinău.

Liderul PDM, Vladimir Pahotniuc, a declarat după ședința de vineri a Consiliului Politic Național al formațiunii, că remanierea se va face pentru a spori eficiența echipei guvernamentale.

Aceasta ar fi a doua remaniere operată de democrați în mai puțin de un an, după cea operată la sfârșitul anului trecut. Atunci, în Guvern au fost cooptați inclusiv doi foști premieri, Iurie Leancă și Chiril Gaburici, primul fiind numit vicepremier pentru integrarea europeană, iar cel de-al doilea – ministru al economiei și infrastructurii. De asemenea, a revenit la postul de ministru al justiției, fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, care între timp a demisionat din funcție.

În același timp, patru persoane mai puțin cunoscute, au preluat portofolii de miniștri: Cristina Lesnic din postura de şefă de direcție din cadrul ministerului de interne a ajuns vicepremier pentru reintegrare, ambasadorul Tudor Ulianovschi a fost numit la externe, şefa Centrului de transfuzie a sângelui din Chişinău, Svetlana Cebotari – la sănătate, iar rectorul Universităţii Agrare, Liviu Volconovici – la agricultură.

Share
1.483 Vizualizari

2 comments on “PDM urmează să anunțe o nouă remaniere guvernamentală

  1. Grișa says:

    ministrul de la agricultur[ va zbura precis!! sperăm că va fi pus cineva care face treabă și nu se ocupă doar cu schimbarea destinațiilor pământurilor statului!

  2. Vasile says:

    O alegere total-neasteptata , insa speram ca Silvia Radu isi va indeplin toate functiile necesare si va deveni un lider cit mai puternic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *