PDM salută votul de abolire a regimului de vize pentru moldoveni

Partidul Democrat din Moldova salută votul acordat astăzi de Parlamentul European în vederea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, informează un comunicat de presă la PDM.

PD“Considerăm că acest moment este simbolic pentru istoria recentă a țării noastre, pentru că dovedește aprecierea, încrederea și parteneriatul pe care le avem cu reprezentanți ai tuturor statelor membre ale Uniunii Europene”, citeaza sursa.

Acest vot va aduce mai aproape cetatenii Moldovei de spațiul Uniunii Europene, se mai arata in comunicat.

Totodată, PDM consideră că dreptul de a circula liber în spațiul Uniunii Europene este un drept câștigat pe bună dreptate de către cetățenii Republicii Moldova. “Aceștia au dreptul de liberă circulație în spațiul Schengen, pentru că au avut curajul sa aleagă democrația”.

În acelasi context, Partidul Democrat apreciează atitudinea deschisă și prietenoasă cu care parlamentarii europeni au abordat votul de astăzi în favoarea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova.

Share
747 Vizualizari

2 comments on “PDM salută votul de abolire a regimului de vize pentru moldoveni

  1. Cristina says:

    In sfirsit vom putea circula liber in UE, toate aceste rezultate in mare masura se datoreaza lui Corman, Leanca, Lupu deoarece nu si-au pierdut niciodata speranta si au avut rabdare ca sa mentina legaturi cu oficiali europeni si sa negocieze ca astazi sa avem aceasta frumoasa noutate

  2. Lena says:

    Un moment istoric pe care il meritau cetatenii care au sustinut cursul si coalitia Pro Europeana care au inregistrat progrese prin activitate eficienta ce a fost apreciata de catre oficialii UE care si-au acordat votul pentru ca cetatenii RM sa beneficieze de acest regim liberalizat de vize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *