PDM i-a exclus din partid pe membrii anti-statalişti

big-pdm-convoaca-consiliul-politic-national (1)Consiliul Politic Naţional al Partidul Democrat a decis joi excluderea din rândurile formaţiunii a patru deputaţi din Adunarea Populară de la Comrat pe motiv că au participat la organizarea referendumurilor ilegale din 2 februarie. Printre aceştia este şi preşedintele legislativului găgăuz Dmitri Constantinov, iar propunerea a venit din partea prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM Marian Lupu a explicat că aceştia au atentat la statalitatea Republicii Moldova şi locul lor nu este în Partidul Democrat. ”Este vorba de loialitatea pentru cauza statalitatea Republicii Moldova, pentru statul de drept şi respectul legii”, a declarat el. Lupu a precizat că au fost excluşi din partid cei patru deputaţi din Adunarea Populară care la 31 ianuarie au reconfirmat votul pentru referendumuri, chiar dacă acestea au fost declarate ilegale de justiţie.

PDM va rămâne cu 12 deputaţi în Adunarea Populară, dar Lupu a explicat că au rămas cei mai buni, care vor consolida organizaţia teritorială. ”Situaţia aş defini-o – mai puţini dar mai siguri, mai buni şi mai eficienţ şi va duce la întărirea organizaţiei teritoriale a PDM”, a declarat el.

Propunerea lui Plahotniuc a fost susţinută unanim de membrii Consiliului Politic. Plahotniuc şi-a motivat iniţiativa prin faptul că cei patru au participat la o acţiune ilegală şi au încălcat disciplina de partid.

Marian Lupu a anunţat în altă ordine de idei că la şedinţa Consiliului a fost luată decizia privind organizarea unei campanii informaţionale foarte intensă referitor la procesul de integrare europeană. De asemenea au fost discutate priorităţile legislative şi executive şi s-a discutat despre caracterul electoral al acestui an. ”Se anunţă nu doar concurenţă la nivel de partide dar şi o bătălie care va determina viitorul ţării noastre”, a declarat Lupu.

Guvernarea de la Chişinău din care face parte şi Partidul Democrat optează pentru aderarea Republicii Moldova la UE, iar în scurt timp cetăţenii moldoveni vor putea călători fără vize în statle membre ale zonei Schengen iar în a doua jumătate a anului Republica Moldova va semna Acordul de asociere care va permite inclusiv exporturile mărfurilor modloveneşti în UE fără taxe.

Share
609 Vizualizari

2 comments on “PDM i-a exclus din partid pe membrii anti-statalişti

  1. victor says:

    e o procedura normala, a unui partid ce se respecta si care tinde a fi puternic, alaturi de societate.

  2. Cristina says:

    Cred ca cei din PDM prin decizia de astazi au facut un apel catre toti membrii care nu se regasesc in ideologia partidului ,si promoveaza actiuni orientate impotriva statalitatii RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *