PDM a decis să fie alături de PLDM la formarea Guvernului

guvernBiroul politic al Partidului Democrat a decis cu unanimitate de voturi să particpe alături de Partidul Liberal Democrat la formarea noului guvern, a declarat luni Marian Lupu, după o întrevedere a Biroului cu premierul desemnat Vlad Filat.

El a menţionat că s-a discutat despre funcţionarea şi eficienţa în activitatea cabinetului de miniştri, despre modul de activitate a persoanelor, iar cei care nu au fost eficienţi în fostul executiv urmează a fi schimbaţi. ”Cei care nu au dat dovadă de eficienţă necesară am convenit că nu trebuie să se regăsească pentru că lipsa schimbării va afecta eficienţa şi rezultatele noului cabinet de miniştri”, a declarat Lupu.

Astfel, potrivit acestuia,  ”în condiţiile acestor repere discutate, cu votul unanim al biroului permanent s-a decis să purdecem la formarea noii majorităţi parlamentare şi a unui nou cabinet pentru revenirea într-o albie de stabilitate şi normalitate”.

El a declarat însă că este necesară formarea unei majorităţi parlamentare stabile şi a dat asigurări că echipa PD din parlament nu va provoca ”surpize” joi în parlament. El a precizat că este necesară şi semnarea unui nou acord de constituire a majorităţii parlamentare

Filat a declarat după întrevederea cu conducerea PD că a avut o discuţie profesionistă, concentrată pe problema în principiu aspectul instituţional, funcţional dar şi parametrii care trebuie întruniţi ca ecupa guvernamentală să fie funcţională. El a declarat că va continua discuţiile şi cu grupul parlamentar din Partidul Liberal.

Share
6.999 Vizualizari

2 comments on “PDM a decis să fie alături de PLDM la formarea Guvernului

  1. Mihail Moraru says:

    Desteapta-te,Gheorghe,ridica-te,Ioane!!!
    Cum si era de asteptat, liderii celor doua grupari mafiote, care au acaparat puterea politica, juridica si economica la Chisinau,din nou ,,sau inteles,,!! Cu ce obraz ramin scriitorasii din Uniunea Scriitorilor de la Chisinau, pseudojurnalistii de la Trustul Jurnal.md, mai ales, coprolalistii Anatolie Taranu, Bogatu si Negru, care, pina ieri, aparau, cu tot cu mate, pe ,,contrabandistul si mafiotul nr.1,,, alias prim-ministru?! De altefel, sa dovedit ca si ,,gunoaiele politice, reformiste,, din PL, in frunte cu comsomolistul Ivan si Ana pulemeotcita, a fi niste scule ordinare ale ,,mafiotilor guvrnanti,,!! Zilele acestea vom afla si numele ,,ministrilor mafioti,,. Iar, noi, moldovenii am ramas prostiti, amagiti si batjocoriti de cuplul mafiot, Filat-Plahatniuc!!! Astfel, toti cei care au batut in Mihai Ghimpu si partea sanatoasa a PL, sau dovedit a fi pupcuristii platiti ai lui Filat!!. Numai Mihai Ghimpu si partea sanatoasa a PL au avut DREPTATE, cind ne-au preintimpinat ca Mafia din Chisinau,capii careia sunt Filat si Plahatniuc, urmaresc scopul sa preia in stil mafiot GUVERNAREA in Republica Moldova,lucru ce si se intimpla!! Desteapta-te,Gheorghe,ridica-te,Ioane!!!

  2. La Familia says:

    PDM voteaza pentru a evita alegerile anticipate. PDM ofera sansa cetatenilor Republicii Moldova de a privi in viitor, spre un viitor European !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *