PD nu susține ieșirea Moldovei din CSI

“Atunci cînd Moldova are avantaje economice, atunci cînd CSI oferă posibilitatea cetățenilor RM liber și fără vize în spațiul CSI, atuncî cînd cetățenii noștri beneficiază de protecție socială necesară, noi cei din PD nu putem susține ieșirea Moldovei din Comunitatea Statelor Independente,” a declarat astăzi pentru presă deputatul PD, Andrian Candu în pauza ședinței Parlamentului.

загруженное (33)El a mai spus că PDM este pentru asocierea la Uniunea Europeană și că partidul din care face parte va depune toate eforturile necesare pentru semnarea și implementarea acordului de Asociere cu UE și cel de Comerț Liber.

“Atîta timp cît aflarea noastră în CSI nu este incompatibilă cu asocierea noastră la Uniunea Europeană, vom susține avantajele aflării în CSI în așa fel încît Moldova să fie acea punte între Est și Vest”, a mai spus Candu.

Acesta a menționat faptul că “nu trebuie să ne lansăm în declarații politice, ci să evaluam fiecare idee de acest gen prin prisma impactului pe care l-ar putea avea asupra aomenilor”.

În acest context, Candu a ținut să declare că PDM nu va accepta niciodată genul de politică facută la supărare, mai ales dacă vor fi efecte negative asupra oamenilor.

Share
1.297 Vizualizari

7 comments on “PD nu susține ieșirea Moldovei din CSI

 1. Dinu says:

  Era si de asteptat ca un partid cu aspiratii democratice si care activeaza pentru dezvoltarea progresiva astatului nostru, sa nu accepte asa miscari periculoase care pot fi fatale pentru economia statului. Cum spunea unul din liderii democrati: ” Nu poti darama casa in care locuiesti, cind doar incepi a o construi pe cea noua”

 2. Valeriu says:

  Ideea asta de a iesi din CSI este stupida. Nu cum sa parasesti un spatiu de 250 mln de consumatori? Nu trebuie sa facem politica aiurea. Politica externa a ststaului trebuie sa fie mai cumpatata putin, mai rationala.

 3. Arcadie says:

  O pozitie destul de corecta mi se pare cea a democratilor deoarece o sa alergam dupa doi iepuri si nu o sa prindem nici unul. Trebuie sa asteptam un pic atita timp cit evoluiaza lucrurile si sa alegem cea mai buna cale pentru Republica Modlova. Cel putin mi se pare ca PDM are unica pozitie corecta si care iubesc sa gindeasca la rece, ca sa ne fie bine nu doar pe putin timp ci pentru totdeauna.

 4. Larisa says:

  democratii dau dovada de o maturitate politica, Moldova trebuie sa aiba legaturi bune cu toti vecinii sai ca sa nu aiba de suferit cetatenii.

 5. Serghiu says:

  Si bine face PDM-ul, din asta avem doar de pierdut si nimic de cistigat, Liberalii sint iresponsabili cind vin cu asemenea initiative care nu aduc nimic bun pentru tara pentru economie, pentru agentii economici etc, acestea aduc doar satisfactie morala, dar oare e corect asta?, sa sufere o tara intreaga pentru ca ei sa isi satisfaca placerile moral-sentimentale???

 6. Nicu says:

  Eu sint solidar cu spusele democratilor,mai ales ca o eventuala iesire a tarii noastre din CSI ar afecta negativ economia dar si raporturile care exista cu statele din comunitate. Eu cred ca in acest sens deopotriva trebuie sa fie dusa o politica echilibrata,bazata pe principiile stabilirii unor relatii prietenesti de lunga durata care ar avantaja pe toti.

 7. Viorica says:

  Daca vom iesi din Comunistatea Statelor Independente vom face un pas innapoi,mai ales din punct de vedere economic. Raporturile comerciale pe care le avem cu statele date nu trebuie sa fie inrautatite si deopotriva trebuie sa se obteze pentru modernizarea acestora,pentru ca producatorii din RM sa fie avantajati si dispusi la noi schimbari,la produse de calitate s.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *