PD: Criza din Ucraina trebuie soluționată pe cale pașnică

Partidul Democrat din Moldova își exprimă îngrijorarea în legătură cu evenimentele din Ucraina care s-au agravat în ultimul timp și își dorește, la fel ca cetățenii ucraineni, depășirea acestei crize pe cale pașnică și pe căi diplomatice, potrivit unui comunicat de presă difuzat de Partidul Democrat.

image“Poziția noastră în această chestiune se bazează pe susținerea firească a unei țări cu care suntem și vrem să fim întotdeauna în bună vecinătate, pe faptul că avem în Republica Moldova comunități considerabile de concetățeni de naționalitate ucraineană și rusă”,  citează sursa.

În acest context, formațiunea afirmă că o eventuală catastrofă umanitară în Ucraina reprezintă un risc major la nivel regional, căruia trebuie să fim gata să-i facem față și în Republica Moldova.

PD a reamintit și de problema transnistreană. “Trebuie să avem în vedere faptul că în regiunea transnistreană avem un conflict înghețat, care urmează a fi soluționat tot pe cale pașnică și cu respectarea suveranității, a independenței și a integrității teritoriale a Republicii Moldova”, se mai menționează în comunicat.

Partidul Democrat din Moldova face apel la toate părțile care pot contribui la soluționarea pașnică a crizei din Ucraina să acționeze exclusiv și efectiv în acest sens, respectând acordurile ce formează sistemul de garanții de securitate în regiune și principiile dreptului internațional.

Share
1.046 Vizualizari

4 comments on “PD: Criza din Ucraina trebuie soluționată pe cale pașnică

 1. Sergiu Otrublenco says:

  Avem un vecin ce se afla acum intr-o criza cumplita,merita toata sustinerea si solidaritatea din partea oficialilor de la Chisianu , salutabil ca cel putin PDM isi exprima respectul si sustinerea Ucrainei .

 2. Lena says:

  Intradevar pozitia PDM, este una obiectiva, si duce clar la mentinerea relatiilor de vecinatate cu Ukraina exprimind sustinerea, cit si apelul facut catre partile internationale care sunt in stare de implicare si solutionarea crizei pe cale pasnica,ce denota solutia identificata ca una pe cale diplomatica.

 3. Max says:

  E salutabil faptul ca PD apeleaza la solutiile diplomatice internationale pentru ca Ukraina sa depaseasca situatia de criza actuala, sa un uitam ca avem si noi o problema actuala pina si in ziua de azi Transnistria, care poate izbucni in orice momenta in care se avanseaza criza din Crimeea, lucru de care PD este constient si se observa din comunicatul sa asupra crizei ukrainene.

 4. Florin says:

  O pozitia sanatoasa avind in vedere ca o asemenea criza avem si noi deja de 20 ani, orice iesire emotionata acum ar putea agrava situatia la noi. Acum avem nevoi de calm si astepare, au auzit voci care spuneau ca odata cu solutinarea acestui conflict din Crimeea s-ar crea un precedent pentru solutionarea conflictului de la Nistru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *