PCRM şi PLDM s-au înglodat în regulament

Pcanduartidul Democrat contestă legalitatea şedinţei de vineri a Parlamentului, după demiterea de joi a şefului legislativului şi consideră ilegal şi proiectul elaborat în grabă de deputaţii liberal-democraţi, care prevede instituirea situaţiei de interimat al preşedintelui Parlamentului.

Parlamentul a luat vineri o nouă pauză, până joia viitoare, în şedinţa care a fost deschisă ieri, iar în opinia deputatului democrat Adrian Candu aceasta demonstrează încă o dat nefuncţionalitatea Legislativului. ”Astăzi trăim cu ziua de ieri şi încă a fost anunţată o pauză până joia viitoare. Pauzele în şedinţe nu sunt altceva decât încă o demonstrare a faptului că s-a întâmplat ceva şi Parlamentul nu poate să funcţioneze normal”, a declarat Candu.El a accentuat că după ce Parlamentul nu mai are preşedinte, acesta nu poate funcţiona, iar proiectul liberal-democraţilor prin care se instituie interimatul funcţiei este întârziat şi contravine Constituţiei. ”Modificările pe care le fac sânt în afara cadrului constituţional, pentru că legea supremă prevede interimatul funcţiei de preşedinte, de premier dar nu şi de preşedinte al parlamentului, ceea ce presupune faptul că legiuitorul când a lucrat asupra constituţiei a ajuns la concluzia că preşedintele parlamentului trebuie votat neîntârziat, deoarece sunt foarte multe competenţe pe care le deţine în exclusivitate”, a declarat el.

Reiese că unii deputaţi nu s-au pregătit pentru această situaţie, au purces la demisia preşedintelui parlamentului fără să pregătească legislaţia corespunzătoare şi astăzi încearcă să repare greşelile, a adăugat Candu.

Potrivit acestuia, Partidul Democrat participă la şedinţe doar pentru a urmări ce se întâmplă şi nu a exclus că se va adresa la Curtea Constituţională în cazul în care ilegalităţile vor continua.

”Joia viitoare mai trăim cu ziua de joi de ieri. Datorită PLDM şi PCRM avem acum posibilitatea să ne întoarcem în timp. Au inventat maşina timpului”, a concluzionat Adrian Candu.

Share
3.763 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *