PCRM nu vrea ordine în Parlament

pcrm6Comuniştii au părăsit din nou ședința Parlamentului, împiedicând astfel votarea unor modficări ale Regulamentului intern al legislativului, prin care se urmărea eficientizarea activităţii și asigurarea ordinii în cadrul dezbaterilor parlamentare.

Modificările propuse de Coaliția majoritară limitează numărul şi durata pauzelor pe care le pot cere fracţiunile parlamentare, pentru a organiza mai eficient şedinţele plenare. De asemenea, a fost redus timpul pentru adresarea întrebărilor de la 2 minute la un minut pentru a organiza mai bine activitatea deputaţilor. Dintre toate modificările propuse, comuniştii s-au arătat cel mai mult deranjaţi de faptul că, potrivit aceluiași Proiect, deputaţii pot lipsi de la şedinţele în plen şi comisii parlamentare doar din motive întemeiate.

“Unii deputaţi sunt mai interesaţi de plăcintele cu brânză de la bufet, decât de activitatea legislativului”, a replicat deputatul Sergiu Sârbu protestelor deputaților PCRM.

Deputaţii din Coaliţia Pro-Europeană au elaborat aceste modificări după ce în ultimul timp comuniştii au întrerupt şedinţele în mai multe cazuri utilizând megafoane sau blocând ribuna centrală, ajungându-se chiar la blocarea accesului deputaţilor în sediul parlamentului.

În urma noilor modificări va fi interzisă participarea deputaţilor la şedinţe cu instalaţii de amplificare a sunetului, va fi interzisă blocarea tribunei centrale a Parlamentului, acţiuni la care recurge în prezent opoziţia comunistă. Regulamentul prevede că deputaţii care vor încălca aceste prevederi vor putea fi excluşi de la şedinţă sau vor fi amendaţi, fiind posibilă şi sancţionarea administrativă.

Share
678 Vizualizari

One comment on “PCRM nu vrea ordine în Parlament

  1. Irina says:

    PCRM sunt acei circari care demonstrativ se declara impotriva progresului si dezvoltarii in RM care incearca disperat sa introduca haosul si instabilitatea!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *