PCRM iar are pretenții la Guvernul Leancă

Fracţiunea parlamentară a PCRM a înaintat moţiune de cenzură Guvernului. Deputaţii comuniştii au cerut demiterea executivului învinuindu-l pe premierul Iurie Leancă că a dispus alinierea Moldovei la sancţiunile impuse de către UE unor oficiali şi oameni de afaceri din Rusia şi Ucraina, transmite IPN.

загруженное (35)Liderul fracţiunii PCRM, Maria Postoico, a declarat că Iurie Leancă şi-a depăşit atribuţiile şi a încălcat grav Constituţia. O asemenea decizie putea fi luată doar în urma unor dezbateri publice în Parlament. „Moldova s-a aliniat acestor sancţiuni pe ascuns. Acest lucru va lovi în relaţiile popoarelor noastre”, a spus liderul fracţiunii comuniste.

Premierul Iurie Leancă mai este învinuit că ar fi îngrădit accesul persoanelor la informaţia de interes public, astfel încât cetăţenii Republicii Moldova au aflat despre aceste sancţiuni de la un oficial străin.

„Calificăm acţiunile lui Iurie Leancă ca un exemplu vădit al uzurpării puterii, prin depăşirea atribuţiilor legale şi constituţionale. Prin înaintarea moţiunii exprimăm retragerea votului de încrederii acordat Guvernului”, a mai spus Maria Postoico.

Moţiunea va fi dezbătută joi, 3 aprilie. Anterior, PCRM a mai înaintat moţiuni de cenzură Guvernului, dar care nu au fost susţinute de majoritatea parlamentară.

Share
1.938 Vizualizari

2 comments on “PCRM iar are pretenții la Guvernul Leancă

  1. Larisa says:

    Li s-a luat treuca dinainte si deja incep sa hamaie, sa fim serios…ce au facut ei timp de 8 ani in afara ca si-au imbogatit buzunarele, si-au cumparat apartamente de metri patrati si masini luxoase iar acum duc o frumoasa poveste in viata. Mai bine ar tacea, ca stiu sa faca doar circ din sedintele Parlamentului, au devenit atit de gretosi

  2. Serghiu says:

    Comunistii au pretentii doar fata de prostia lor, si cu fiecare noua motiune de cenzura donfirma acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *