PCRM este partașă la distrugerea economiei moldovene

voronin-putin2Dupa ce Serviciul Sanitar al Federației Ruse a anunțat că interzice importul de vinuri din R. Moldova, au urmat o serie de declaratii de sustinere a pozitiei R.Moldova din partea mai multor oficiali europeni.

Au urmat si reactii interne, insa ceea ce a deranjat foarte mult e pozitia partidelor de stinga si in special a PCRM, care au sustinut embargoul.

Declaratia lui Vladimir Voronin, liderul PCRM, care a declarat că: „decizia de a aplica selectiv restricţiile este una corectă” e socanta.

Si asta o face Voronin, cel care in 2006 a generat un conflict cu Rusia, dupa care a urmat sistarea importurlor, si Moldova a pierdut o piata de circa 400 milioane de dolari.

Vasile Bumacov, Minstrul Agriculturii a declarat foarte transant ca : ‘Unii politicieni moldoveni se deplasează personal la Moscova ca să convingă autorităţile ruse să impună Moldovei diferite embargouri şi să preseze ţara. Interesul acestora este de a strica imagina guvernării putere şi să influenţeze rezultatele la următoarele alegeri’.

Din pacate fortele de stinga proruse au sustinut embargoul  dictat de Oniscenko contra vinurilor moldovenesti.

Astfel PCRM este partasa la distrugerea economiei moldovene prin sustnerea unui embargou nelegitim.

Aceşti politicieni dn PCRM vor avea obligaţia să explice vinificatorilor şi fermierilor noştri, inclusiv cetatenilor  la viitoarele alegeri parlamentare de ce au sustinut boicotul politic si nefundamentat al rospotrebnadzorului impotriva vinurlor si produselor moldovenesti.

Nu e cazul sa aruncam intreaga vina pe funcţionarii moldoveni, este mai degraba vorba de  incapabilitatea lderilor rusi de  a da o apreciere obiectivă raporturilor cu Moldova, si de a recunoaste dreptul suveran al tarii noastre la vectorul european de dezvoltare.

Dupa declaratia Ambasadorului UE la Chisinau, ca laboratoarele europene nu au depistat substante interzise in vinurle moldovene, ar trebui ca Rusia sa anuleze interdicţia introdusă pentru exporturile producţiei alcoolice.

Sunt convins ca vom rezista, caci ne va sustine UE, astfel europarlamentarii au facut un apel la autorităţile ruse cerindu-le să se abţină de la exercitarea unor presiuni, precum sancţiunile comerciale recente impuse Moldovei şi Ucrainei, în intenţia de a le descuraja să semneze sau parafeze Acordurile de Asociere la summitul de la Vilnius.

Roman Mihăeș

Share
3.870 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *