PCRM e doar o grupare de interese (declarație)

pcrm3”Partidul Comuniștilor nu este altceva decât o grupare de interese, care nu a făcut niciodată politică, o grupare care nu înțelege ce trebuie să facă în opoziție, din cauza ca ea s-a format la putere”, a declarat de la tribuna centrală a Parlamentul vicepreşedintele legislativului Adrian Candu, care a precizat că dacă această formaţiune mai rămâne în opoziţie, atunci va dispărea de pe arena politică.

”Comuniștii înțeleg bine că dacă actuala coaliție rezistă încă un an, pana la următoarele alegeri, vor apărea și rezultatele, iar șansele lor de a reveni la guvernare dispar. Acesta este motivul pentru care comuniștii s-au intensificat, și fac tot ce pot pentru a bloca activitatea Guvernului și Parlamentului”, a declarat el.

În acelaşi timp, Candu a accentuat eşecurile şi erorile din timpul guvernării PCRM în privinţa reglementării transnistrene. ”Așa ne-am pomenit cu istoria rușinoasă a „Planului Kozak” care de fapt este rodul unor ideologi ratați de la Chișinău – Tcaciuk & Co, aşa am ajuns să auzim declarațiile dlui Voronin la Tiraspol, înjositoare şi nedrepte față de cei care au apărat în 1992 integritatea teritorială a Moldovei, atunci când ați declarat că am fost agresori apărându-ne țara; aşa au fost semnate, prin vilele de la Moscova, declarații, pe baza cărora unii cred că forțele militare străine, ar putea rămâne pe teritoriul Moldovei până după soluționarea definitivă a conflictului. Ați uitat, dle Voronin, ce ași semnat cu Smirnov în prezența lui Medvedev în 2008?”, a întrebat Adrian Candu.

Share
9.051 Vizualizari

3 comments on “PCRM e doar o grupare de interese (declarație)

  1. Arcadie says:

    Niciodata nu am tratat aceasta grupare ca pe un partid, ce fel de partid daca il au pe tatuca in frunte si conteaza numai cuvintul lui, dar cuvintul lui deja devine cu trecerea anilor tot mai putin cu sens.

  2. Ionela Jidan says:

    Comunistii au sesizat si ei ca actuala coalitie de guvernare sunt acea formatiune politica democratica care le pasa de Rm si cetatenii ei si care intradevar vor sa realizeze lucruri frumoase si sa inregistreze cote maxime de progres…astfel ei sigur vor pierde tot electoratul…

  3. victor says:

    IPentru Ionela: PCRM în prezent este o singură speranţă a moldovenilor că statul Moldova nu va dispărea, că nu va dispărea concomitent legislaţia RM care apără, mai rău sau mai bine, proprietatea sutelor de mii de deţinători a terenurilor de pământ, a apartamentelor , asupra acţiunilor şi cotelor părţi din societăţile comerciale etc. Coaliţia ânsă numai vorbeşte despre eurointegrare, în realitate face totul ca Moldova să devină un vassal a Romăniei. Dovezile sunt peste măsură- predarea secretelor de stat, acceptarea refuzului obraznic a Romăniei de a semna Tratatul cpl frontiera de stat, ruperea demonstrativă a tuturor legăturilor cu pieţele din CSI, isteria antirusească etc- Dacă, scumpa Ionela, eşti deacord, ca dupa dispariţia metropolei din est să ne băgăm în jugul metropolei din vest- te priveşte. Majoritatea din moldoveni nu se vor dezice de denumirea limbii pe care o vorbesc-limba moldovenescă, nu se vor dezice de posibilităţile de a comercializa cea ce au crescută cu greu pe pieţile din CSI. Aşa că liniştiţi-vă, Moldova a existat, există şi va exista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *