PCRM despre minivacanța de nouă zile „organizată” de Guvern

Guvernul a organizat o minivacanță de nouă zile din cauza fricii teribile faţă de protestele programate la Chișinău pentru ziua de 26 august, consideră Partidul Comuniștilor din Moldova (PCRM).

În opinia Centrului analitic al PCRM, citat de Infotag, vacanța suplimentară „va duce la reducerea veniturilor la bugetului de stat pentru luna august, care, potrivit cifrelor oficiale, constituie 136 mil. de lei pe zi”.

„Acest lucru ar putea influenţa îndeplinirea în timp util a proiectelor preconizate de Guvern pentru anul 2018. Vacanța de nouă zile, va duce, de asemenea, la pierderea de către angajații de stat a ritmului de lucru, ceea va reduce în mod semnificativ eficiența muncii în primele zile de toamnă. Trei zilele de sâmbătă ulterioare lucrătoare pentru angajații de stat, la rândul său, pot afecta în mod negativ sănătatea lucrătorilor, ceea ce, de asemenea, amenință să reducă eficacitatea muncii”, consideră comuniștii.

Ei sunt siguri că acest proiect „a fost discutat numai la biroul Partidului Democrat, deoarece Biroul Executiv al Federației Naționale de Educație și Știință şi-a exprimat public nedumerirea faţă de faptul că decizia respectivă a fost luată fără consultările cu cel mai mare Sindicat din Moldova, membrii căruia au într-adevăr mare nevoie de zile lucrătoare de la sfârșitul lunii august, pentru a pregăti școlile pentru începutul noului an școlar”.

„Vacanţa va aduce doar pierderi. Guvernul s-a văzut nevoit să manifeste o asemenea „bunătate” în detrimentul său şi al economiei ţării, din nedorinţa de a avea de a face cu cetățenii furioși ai Republicii Moldova. Guvernarea se teme de ei, pentru că știe foarte bine că nu a făcut nimic bun pentru ei: a furat miliardul, a condamnat sute mii de pensionari să moară de foame, împingând cetăţenii să plece din țară, a amplificat corupția, a pus la conducere în calitate de şefi neprofesionişti, a transformat Constituția și toată legislaţia într-o „cârpă de podele”, cu care-şi curăță urmele criminale, a capturat statul, stabilind un regim dictatorial”, a subliniat PCRM.

Potrivit datelor PCRM, angajații structurilor de stat „după expirarea acestei vacanţe vor fi obligați să le arate angajatorilor săi pașapoartele cu ștampilele de ieșire din țară înainte de 26 și de intrare după „ziua X” indicată.

“Nu, acest regim nu este inteligent și viclean, ci este prost și laș. Şi vrem cu adevărat să credem că pentru acesta, după aceste nouă zile, vor urma conform obiceiului vechi creştin 40 de zile (perioada de pomenire a morților – n.r.)”, au concluzionat comuniștii.

Share
991 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *