PCRM conduce în preferinţele alegătorilor, sondaj

big-bopDacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar accede în Legislativ. Acest lucru îl arată datele Barometrului de Opinie Publică (BOP), prezentate astăzi, 21 noiembrie. Potrivit acestora, pentru PCRM ar vota 34,3% din respondenţi, pentru PLDM – 12,9%, pentru PDM – 8,6%, iar pentru PL – 7,5% dintre cei chestionaţi. 19,9% din respondenţi nu şi-au determinat încă opţiunea de vot, iar 10,4% nu ar merge la alegeri, scrie trm.md

Datele Barometrului de Opinie Publică relevă că, dacă din sondaj ar fi scoși indecișii, atunci PCRM ar avea o majoritate parlamentară și ar obține 50,8% din voturile alegătorilor. Pentru PLDM ar vota 19,1%, pentru PDM – 12,7% din respondenți, iar PL ar acumula 11,1% din sufragiile alegătorilor.

Potrivit BOP, liderul PCRM, Vladimir Voronin, se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor – 20,9%, fiind urmat de liderul PLDM, Vlad Filat, cu 6,1% din încrederea populaţiei. Totodată, datele BOP arată că 36,5% dintre respondenți nu au încredere în nimeni.

Barometrul de Opinie Publică a fost realizat la comanda Institutului de Politici Publice, în perioada 6 – 15 noiembrie, pe un eşantion de 1144 de persoane, cu o marjă de eroare de 3%.

Share
1.981 Vizualizari

One comment on “PCRM conduce în preferinţele alegătorilor, sondaj

  1. Sasha says:

    Increderea fortelor Democrate este in continua crestere iar ceea ce priveste comunistii sunt intr-o scadere devastatoare, caci oamenii isi dau bine seama de nepasarea PCRM si atitudinile agresive din partea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *