PCRM cere alegeri parlamentare anticipate nu mai târziu de iunie 2013

pcrm afise electoralePCRM a îndemnat deputaţii „să voteze deschis pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, care trebuie să aibă loc nu mai târziu de mijlocul lunii iunie 2013”.

Într-o declaraţie a partidului, citată de „INFOTAG”, partidul îşi motivează solicitarea prin faptul că „anul 2013 a început cu o criză profundă a puterii, scandaluri de corupţie, iar alianţa de la guvernare a confirmat că Moldova se află sub controlul grupărilor criminale”.

„Nu mai există cuvinte frumoase despre libertăţi europene, reforme, modernizare. Autorităţile şi-au recunoscut incompetenţa şi imposibilitatea de a respecta normele de drept.  Este clar pentru toţi că agonia AIE este în stare să ducă în mormânt întreaga societate moldovenească. Singura soluţie optimistă este ca după acest „serial criminal” timp de trei ani, Alianţa să-şi prezinte demisia şi în cel mai scurt timp să fie organizate alegeri parlamentare anticipate”, a consideră comuniştii.

În condiţiile  create, PCRM pledează pentru reformarea Comisiei Electorale Centrale şi a CCA, pentru a ca acestea să fie puse sub controlul societăţii civile. Totodată, comuniştii cer garanţii legislative suplimentare împotriva falsificării alegerilor şi cumpărării alegătorilor.

Totodată, potrivit formaţiunii, Procuratura, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Ministerul Afacerilor Interne trebuie să oprească imediat “represiunile asupra unelor surse de informare în masă”.

„Toţi liderii AIE trebuie să-şi prezinte demisia – de la preşedintele parlamentului, până la premier şi miniştri”, susţin comuniştii.

Share
2.876 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *