Pavel Filip: Este necesară susținerea UE

Guvernul rămâne axat pe implementarea reformelor și îndeplinirea agendei europene, iar progresele obținute până în prezent se simt în economie și în domeniul social. Totuși, pentru a înregistra în continuare rezultate în procesul de reformare a domeniilor cheie și de modernizare a țării este necesară susținerea Uniunii Europene.

Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu directorul general al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate, Christian Danielsson, și directorul general al Serviciului European de Acțiune Externă pentru Europa și Asia Centrală, Thomas Mayr Harting, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a subliniat importanța menținerii unui dialog deschis cu partenerii europeni, menționând că apropierea de UE rămâne o prioritate a guvernării. „Noi nu vedem altă cale pentru Republica Moldova. Uniunea Europeană este singura noastră opțiune. Nu avem alt drum, pentru că noi aparținem spațiului european”, a spus Pavel Filip.

În context, oficialii europeni au evidențiat necesitatea unor eforturi suplimentare pentru reformarea sectorului justiției, combaterea corupției și investigarea fraudei bancare.

Părțile au făcut și un schimb de opinii privind viitoarele alegeri parlamentare. Premierul a menționat că autoritățile vor depune toate eforturile pentru asigurarea unui proces electoral liber, corect și democratic.

Share
781 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *