Partidul Liberal cere excluderea bașcanului Găgăuziei din componența Guvernului

Partidul Liberal cere excluderea bașcanului Găgăuziei din componența Guvernului Republicii Moldova. Liberalii susțin că vor pregăti un proiect de lege în acest sens, în viitorul apropiat. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de liderul PL, Mihai Ghimpu, transmite portalul noi.md.

ghimpu_noi_2Președintele PL se arată indignat de faptul că bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, rămîne a fi reprezentantul puterii locale în cadrul executivului, în condițiile în care a încălcat legea, prin organizarea unui referendum.

„Este o mare rușine acest referendum și asta din cauza celor care au fost la putere și care sînt la putere. Găgăuzii au fost folosiți doar pentru capital politic. Ăștia votează împotriva unității statului. De ce rămîne în continuare Formuzal membru al Guvernului? El a încălcat astfel integritatea locală. Cum poate fi acesta reprezentantul puterii locale între membrii Guvernului? Noi vom pregăti un proiect de lege prin care bașcanul să nu mai fie membru al Guvernului”, a precizat Ghimpu.

Share
557 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *