Parlamentului şi Guvernului se întrunesc în prima ședință comună din acest an

Membrii Parlamentului şi Guvernului se întrunesc într-o şedinţă comună marţi, 4 ianuarie. Aceasta va avea loc  la Palatul Republicii, cu începere de la ora 17.00, transmite IPN.

загруженное (1)

Anterior, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, declara că discuţiile vor viza agenda europeană şi priorităţile pentru sesiunea parlamentară de primăvară-vară.

Printre priorităţile noii sesiuni a Parlamentului se numără reforma justiţiei şi procuraturii, dar şi pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE. De asemenea, a rămas nevotat proiectul privind răspunderea disciplinară a judecătorilor, asupra căruia a fost solicitată opinia Comisiei de la Veneţia.

Aceasta este a patra şedinţă comună a legislativului şi executivului. Tradiţia a fost iniţiată după constituirea Coaliţiei Pro Europene.

Share
501 Vizualizari

One comment on “Parlamentului şi Guvernului se întrunesc în prima ședință comună din acest an

  1. Gheorghina Arpenti says:

    Este foarte actuala propunere din partea lui Igor Corman privind desfasurarea acestor sedinte in comun ,caci vor gasi un consens si o mai mare productivitate in aplicarea legilor aprobate in Parlament, drept pentru efectuarea agendei europeane şi priorităţile pentru sesiunea parlamentară de primăvară-vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *