Parlamentul va examina noile interdicții anti-fumat

Proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte legislative privind controlul tutunului a fost expediat Legislativului pentru a fi examinat și adoptat, informează un comunicat de presă de la Guvern.

antifumat091102Potrivit documentului, fumatul va fi interzis în spațiile și transportul public, precum și la locul de muncă.  Proprietarii localurilor  vor fi obligați  să afişeze pe uşa de intrare simbolul ce interzice fumatul. Proiectul prevede sancţiuni atât pentru gestionarii spaţiilor în care este interzis fumatul, cât şi pentru fumători.

În variantă finală, pachetul de legi prevede că gheretele unde se vând produsele din tutun  trebuie să fie amplasate, între ele,  la o distanţă de cel puţin 200 de metri şi la 50 de metri de la instituţiile de  învăţământ şi instituţiile medico-sanitare. Totodată, se interzice comercializarea produselor din tutun şi a produselor care conţin nicotină în unităţi de comerţ între orele 22.00-8.00.

În plus, se va interzice vânzarea produselor de tutun minorilor, comercianții fiind obligați să verifice vârsta persoanei.

Pachetul de legi antitutun a fost aprobat de Cabinetul de miniștri pe 17 decembrie 2013.

Share
805 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *