Parlamentul European a liberalizat importul de vinuri moldoveneşti pe piaţa UE

Parlamentul European a acceptat  propunerea Comisiei pentru Comerţ Internaţional referitoare la liberalizarea importurilor de vinuri moldoveneşti pe piaţa comunitară. Decizia a fost aprobată cu o majoritate largă de 503 voturi.big-rospotrebnadzor-avertizeaza-ca-ar-putea-introduce-restrictii-la-importurile-de-vinuri-moldovenesti

Raportul „Preferinţe comerciale autonome pentru Republica Moldova” a fost prezentat de către europarlamentarul Iuliu Winkler.

„Odată trecută de plenul Parlamentului European, liberalizarea totală a importurilor de vin din Republica Moldova pe piaţa unică va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014”, a declarat anterior Iuliu Winkler. La mijlocul lunii noiembrie, INTA a adoptat cu votul a 29 de deputaţi raportul referitor la liberalizarea totală şi imediată a importurilor de vin din Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Pentru a fi pusă în aplicare, hotărîrea Parlamentului European de liberalizare a importurilor de vinuri urmează a fi aprobata formal de Consiliu şi apoi publicată în Jurnalul Oficial al UE în toate cele 24 de limbi ale ţărilor-membre.

Federaţia Rusă a stopat importul de producţie alcoolică moldovenească pe piaţa rusă la 10 septembrie 2013.

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare estimează eventualele pierderi suportate în urma introducerii restricţiilor la 40 de milioane de dolari SUA anual.

Moldpres

Share
501 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *