Parlamentarii se înterunesc într-o ședință extraordinară

Deputaţii se întrunesc astăzi, 20 ianuarie, într-o şedinţă extraordinară. Parlamentarii urmează să examineze situaţia posturilor de televiziune care au fost scoase din grila de emisie a unor operatori TV prin cablu. Şedinţa de astăzi a Parlamentului a fost convocată la cererea fracţiunii PCRM, transmite trm.md.

big-parlamentul-se-convoaca-in-sedinta-extraordinaraAleșii locali urmează să audieze astăzi raportul preşedintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Marian Pocaznoi, cu privire la situația creată în mass-media autohtonă. Totodată, în acest sens vor prezenta un raport și procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, dar și directorul SIS, Mihai Balan.

La începutul săptămânii trecute, trei posturi de televiziune private au fost excluse din lista programelor de bază oferite de unii operatori de cablu.

Săptămâna trecută, deputații au decis în cadrul Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media să creeze un grup de lucru, care urmează să formuleze propuneri pentru modificarea Codului Audiovizualului. Aleșii poporului afirmau că aceste modificări sunt necesare pentru reglementarea relaţiilor dintre radiodifuzori şi operatorii de cablu.

Situația din mass-media autohtonă creată în ultima perioadă va fi dezbătută de către deputați și marți, 21 ianuarie.

Potrivit unei dispoziții semnate anterior de președintele Parlamentului, Igor Corman, sesiunea de primăvară-vară va începe pe data de 3 februarie curent.

Share
564 Vizualizari

2 comments on “Parlamentarii se înterunesc într-o ședință extraordinară

  1. Dumitrita says:

    Chiar bine ca au boicotat sedinta cei din coalitia majoritara. Nu exista nici un temei serios ca comunistii sa ceara organizarea unei sedinte extraordinare. In general nu se pune problema ca libertatea presei sa se afle in pericol. Canalele TV trebuia sa negocieze mai bine cu operatorii de cablu inainte de Anul Nou si totul avea sa fie bine. Nici un operator de cablu nu avea sa sistezde activitatea unui anumit canal. Cazul dat nu trebuie politizat, si aici sunt de aceeasi ideie cu Marian Lupu.

  2. Vasile says:

    Cind ii vad pe comunisti ca se bat cu pumnii in piept pentru apararea valorilor democratice, ma umfla risul.Sincer, cum poate sa vorbeasca un oarecare Muntean sau Voronin despre libertatea presei, cind pe timpul prorpriei guvernari mai multe institutiii media au fost vanadalizate, santajate, alte in general preluate fortat de comunisti..ma refer la cazul EuroTV in 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *