Papa Francisc va oficia prima sa slujbă de Crăciun la Vatican

Papa Francisc va celebra marți seara și miercuri primul Crăciun la Vatican, o sărbătoare a păcii în tradiția creștină, pe fondul războaielor și al violențelor din Orientul Mijlociu și Africa, transmite AFP.

images (5)O afluență de zile mari este prevăzută în piața Sf. Petru pentru acest prim Crăciun petrecut la Vatican de Jorge Mario Bergoglio, care va fi transmis de numeroase posturi de televiziune din întreaga lume. Iar dacă programul oficial al Vaticanului nu prevede nicio schimbare sensibilă, acest papă imprevizibil și dornic de contacte directe cu oamenii, în special cu cei sărmani, poate să rezerve surprize.

În cursul serii de marți, o iesle napolitană va fi inaugurată în mijlocul pieței, în apropierea bradului de Crăciun, oferit Vaticanului de comunitatea bavareză, instalat în urmă cu 15 zile. La sfârșitul micii serbări agrementate cu cântece religioase, Papa Francisc ar urma să aprindă o ‘lumânare a păcii’, de la fereastra palatului pontifical.

Marea slujbă solemnă de la miezul nopții, care celebrează nașterea lui Iisus în ieslea din Betleem, se va încheia în fapt cu o oră înainte de miezul nopții, în jurul orelor 22,00 GMT, după ce va fi început cu o oră și jumătate înainte. Slujba a fost devansată cu o oră și jumătate în condițiile în care papei Francisc nu îi plac ceremoniile prea lungi.

Miercuri, acesta va da binecuvântarea Urbi et Orbi, începând cu ora 11,00 GMT. Această ceremonie este prilejul pentru capul bisericii catolice să lanseze apeluri pentru diferitele categorii de persoane victime ale violențelor, exploatării și sărăciei. Războiul din Siria, violențele din Republica Centrafricană și din Sudanul de Sud, dar și neajunsurile provocate de criza socială și economică nu ar urma să fie trecute sub tăcere.

Agerpres

Share
543 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *