Papa Francisc îl va primi pe Vladimir Putin la 25 noiembrie

papa-franciscPapa Francisc îl va primi, pentru prima dată, pe președintele rus Vladimir Putin luni, 25 noiembrie, a anunțat joi Vaticanul, transmit AFP și Reuters.

Întâlnirea dintre cei doi lideri este prevăzută pentru ora locală 17.00 (16.00 GMT), a precizat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, potrivit France Presse.

Vizita liderului de la Kremlin la Vatican va avea loc pe fondul unui dialog delicat între Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă rusă.

Relațiile dintre Rusia și Vatican sunt tensionate de la destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991. Moscova acuză biserica de la Roma că încearcă să-i atragă pe credincioșii ortodocși, acuzații respinse de Vatican, notează Reuters.

Cele două state au stabilit relații diplomatice depline în decembrie 2009.

Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit cu fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov în 1989, în cadrul unei reuniuni istorice, dar nu și-a putut realiza visul de a vizita Rusia, din cauza opoziției Bisericii Ortodoxe ruse.

Președintele rus Dmitri Medvedev a fost primit la Vatican în 2011, de predecesorul lui Francisc, Papa Benedict al XVI-lea. În ce-l privește, Vladimir Putin s-a întâlnit cu Ioan Paul al II-lea în 2000 și în 2003 și cu Benedict al XVI-lea în martie 2007.

Share
816 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *