Organizația de Femei a PDM și-a anunțat obiectivele pentru 2014

Organizația de Femei a Partidului Democrat din Moldova condusă de ministrul muncii şi protecţiei sociale Valentina Buloga, și-a propus să comunice mai intens, în 2014, despre beneficiile semnării Acordului de Asociere la Uniunea Europeană sub prisma politicilor sociale pe care țara noastră și le-a asumat la momentul negocierii și parafării acestuia.

24894Potrivit unui comunicat de presă, femeile democrate și-au făcut public cele 10 obiective prioritare din programul său, “Stat Social – Democrație Socială”.

Printre angajamente asumate de femeile democrate vizează promovarea garantării drepturilor fundamentale și libertății personale și economice a cetățenilor; adoptarea măsurilor juridice, financiare și materiale pentru a echilibra contradicțiile și tensiunile sociale; garantarea educației și accesului la informație; menținerea unui echilibru și coerența dintre muncă, contribuție, educație, sănătate, pensii.

„De clasa politică din țară noastră va depinde acum dacă Moldova va deveni membru cu drepturi depline acceptat și respectat de toate statele UE. Noi nu dorim să fim promovați în avans. Dorim să aducem Uniunii Europene plus valoare prin demonstrarea abilităților politice și administrative”, a declarat Valentina Buliga.

Femeile democrate au menționat că vor promova politici ale “integrării pozitive”, prin stabilirea unor reguli clare și echilibrate pentru o tranziție fără stresuri economice si sociale, iar pentru aceasta pledează pentru un pact de stabilitate socială, prin transformări structurale în economie și muncă ce va asigura o creștere treptată și permanentă a bunăstării populației și a statului în întregime.

Share
898 Vizualizari

5 comments on “Organizația de Femei a PDM și-a anunțat obiectivele pentru 2014

 1. Cristina says:

  Sunt niste obective destul de bune doar ca trebuiesc sustinute. Valentina Buliga stie sa propuna ceva care sa fie necesar si util pentru toti cetatenii mai ales daca tot suntem in drum spre semnarea Acordului de Asociere cu UE si multi cetateni inca nu cunosc in totalmente beneficiile

 2. Valeria says:

  In acest caz rezultatele vorbesc de la sine, si credeti-ma ca o mai mare implicare a femeilor democrate in luarea deciziilor va aduce mai multa calitate si mai multe productivitate, iar drept confirmare sint reusitele ministrului Buliga si Babuc.

 3. Liviu says:

  PDM este o fractiune politica bine structurata din partea carora se vede o eficienta considerabila in activitatea politica integrala! Femeile democratice este acea formatiune care apara si promoveaza in preponderenta interesle Femeilor din Rm si acum vedem ca pe linga aceasta vin sa promoveze si proiecte care vor avea tangente si cu problemel tineretului din RM etc! Bravo PDM intradevar e un partid creat din oameni pentru oamenii Moldovei!

 4. Oleg says:

  Daca vor lucra la fel cum fac Babuc si Buliga, doar pro, uite la Buliga doar cite a facut, mariri de salariu si indemnizatii, grija fata de oameni cu nevoi speciale si batrini, Babuc cu initiative de sustinere a pictorilor si sciitorilor autohtoni, fac treaba femeile democrate, de ce sa nu vina mai multe in functii inalte daca au rezultate????

 5. Alina says:

  Dupa parerea mea femeile au toate sansele sa se impuna ca bune conducatoare de institutii,dar si sa ia decizii corecte datoria echidistantei pe care le au. Cu siguranta trebuie sa fie promovate in astfel de functii femeile care au calitatile necesare de a-si aduce aportul la o eventuala evolutie a tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *