Opoziția extraparlamentară va negocia cu PL, susține Ghimpu

Președintele PL, Mihai Ghimpu, susține că partidele extraparlamentare de opoziție pro-europene au dat curs invitației liberalilor de a se așeza la masa de negocieri și de a discuta despre participarea la următoarele alegeri parlamentare. Despre aceasta liderul PL a anunțat în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Mie mi-a fost clar de la început că n-o să formăm un bloc electoral. Noi vorbim de coordonarea circumscripțiilor, adică susținerea deputaților așa încât să nu ne batem noi și să treacă socialistul sau PD-istul sau omul lui Plahotniuc. Avem 51 de circumscripții. Am deja dat curs invitației noastre, o să ne întâlnim”, a spus politicianul.

Partidul Liberal a anunțat că la ședința Biroului Politic al formațiunii s-a decis „necesitatea imperativă de a demara procesul de negociere cu partidele proeuropene de opoziție extraparlamentară PAS și PPDA, precum și cu PLDM, partid parlamentar care și-a asumat prin statutul său dezideratul Unirii”.

Totodată, PAS și PPDA au anunțat că viitorul bloc va fi format din aceste două formațiuni plus reprezentanți ai societății civile, însă sunt deschise pentru discuții și cu reprezentanții altor partide politice, care acceptă să treacă testul integrității.

Share
1.353 Vizualizari

3 comments on “Opoziția extraparlamentară va negocia cu PL, susține Ghimpu

 1. timofei says:

  si Ghimpu, ca si opozitia extraparlamentare nu ajunge in parlament
  ce sa negocieze?

 2. Vasile says:

  Pas si PPDA nu vor face nicidecum alianata cu unionistii dupa ce au protestat la brat cu socialistii.

 3. grigoriu says:

  Domnule Ghimpu! Va faceti de rusine daca negociati cu Maia si Nastase! Ei in 2015 umblau cu Dodon prin PMAN !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *